Bezoek aan de tuincentrum (1)

Het waren behoorlijk warme/hete dagen geweest afgelopen tijd en we hadden eerlijk gezegd even geen zin om een nieuwe logje te gaan plaatsen. Wel raken we wat achter, maar dat is helemaal niet erg. Volgende week beloofd weer een na zomertje te gaan worden. Nu is het heerlijk afgekoeld en dit doen voor de mens/dier/natuur het goed. Dat laatste mag wel veel beter worden, want er moet nog veel meer neerslag komen, want de rivieren en kanalen raken uitgedroogd. Bij de kanalen is dit nog allemaal te doen voor de boten.

Eerder gingen we op bezoek naar de tuincentrum en dit op één locatie. Hier waren we nog niet eerder geweest. We hadden wat plantjes nodig voor de balkon. Nu staan ze allemaal volop in de bloei. Jacqueline zorg ze goed.

We hebben hier ene plattegrond geplaatst, zodat jullie kunnen zien waar we toen geweest waren. We gingen dus naar de tuincentrum Fa. R. Haan en hier waren we nog niet eerder geweest. Ook gingen we even naar de tuincentrum Welkoop (aan de overkant dus). En dit allemaal in Santpoort-Noord.
En hier kwamen we dus (met de auto van André) hier aan.
En we zagen gelijk veel kleurrijke planten, vooral buiten planten dus.
Waarvan enkele heel bijzonder mooi waren, zoals deze. De naam van deze weten we nog niet…
Ze hebben hier van alles nog wat. Het is allemaal in open lucht.
Zonnebloem?
Deze plant hadden we toen gekocht. Inmiddels zijn deze weer uitgebloeid en Jacqueline had deze mooi afgeknipt en nu komen weer nieuwe aan! Het is overigens een Phlox paniculata oftewel een Vlambloem.
Dit zijn mooie Zinnia haageana Regel planten.
Spaanse margrieten.
Huzarenknoop plant.
Indisch Bloemriet plant. Ze zijn echt groot en lang.
Reuzenmargriet plant.

Volgende loge gaan we natuurlijk weer verder, want we willen dit graag met jullie delen. Want er zijn nog meer mooist te zien!

21 ontvangen reacties op “Bezoek aan de tuincentrum (1)

 1. Wat een prachtige foto’s van de bloemenweelde.
  Het is altijd mooi om een tuincentrum te bezoeken, ik word er wél hebberig van….hahaha!
  De regen die we nu gehad hebben, is lang niet genoeg hoor.

 2. Wat een geweldige foto’s van al deze verschillende bloemen en planten.
  De naam van de bloem die jullie niet weten is volgens mij een gewone dahlia.
  Ik heb weer genoten van jullie blog.
  Heerlijk dat het nu niet meer zo snikheet is, dit bevalt mij ook een stuk beter.
  Groetjes Irma

 3. Een tuincentra bezoek ik ook wel graag want daar heb je veel keuze en is ook nog eens gezellig daarbij. En het is inderdaad de zonnebloem- Helianthus annuus en die foto vond ik net als de andere heel mooi. Fijn dat jullie het naar de zin hadden en ook weer mooie plantjes hadden aangeschaft voor het balkon. En ja regen mag er best meer vallen want die kleine buitjes lost niet echt wat op. Wens jullie mooie dagjes nog en lieve groetjes Tine

 4. een mooie kleurrijke reeks dit tuincentrum F & J

  die onbekende bloemen zijn volgens mij gewone dahlia’s

  ik zou niet weten wat kiezen

  ik kijk al uit naar het vervolg

  prettige dag

 5. ha die Yova
  wat een kleurenpracht tover je ons ons voor
  moeilijk kiezen denk ik zo , welke neem ik mee en welke niet , of van elk 1 smile
  ja regen is e nog veel nodig hoor
  fijne avond groetjes

 6. Het is wel heerlijk fris geworden, als je buiten bent.
  In huis is de warmte moeilijker te verdrijven.
  Een leuk bezoek aan het tuincentrum.
  Wat veel boeiende planten, heerlijk de bloemen. Hans

 7. Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,
  Ik begon net hier te lezen toen jullie reactie bij mij binnenkwam. Wat een toeval. Ja, het is overal erg droog. Zeker waar ik woon. Zeeland is de droogste provincie, en waar ik woon is het zelfs droger dan de rest. Het moet denk ik een half jaar regenen om dit op te lossen maar dat zit er niet in denk ik.
  Ik kom nooit in een tuincentrum. Alles wat hier groeit en bloeit is via ruil en/of aankomen waaien via vogels en zo. En het is prachtig.
  Ook bij jullie, maar die foto’s gaan we nog zien.
  Een fijn w-end gewenst. Ik zal mijn url invullen.

 8. Dag
  Jacqueline en Ferry, wat een bloemenweelde ,, dat vind ik altijd zo mooi ,, ik geloof de eerste bloemen waar U de naam niet van wist zijn dat Dahlia’s o die zin er in verschillende kleuren mooi hoor ,, prachtig hoe jullie er ook steeds de naam bij hebben vermeld ,, mooi duidelijke foto’s ook super mooi ,, ja konijntjes zijn gevoelige diertjes ,, oei oei dat zal zeker niet leuk zijn voor Amber zo een grasaanval eigenlijk had ik daar nog nooit van gehoord ,, we leren bij elke dag ,,
  bedankt voor U vriendelijk bezoekjes altijd ,, en hou jullie goed hoor . liefs Ingrid .

 9. Hey Jacqueline en Ferry, steeds mooi om door deze prachtige kleurrijke pagina te scrollen ,, bloemen zijn zo mooi en veel kleur hou ik ook wel van ,, jaja hier ook regen gevallen zeker goed voor de natuur alles stond er erg verdord bij ,, dus jullie ramen zullen weer helemaal netjes zijn ,, dat is gemakkelijk dat de ramenwasser langs komt Jacqueline en Ferry, top !!! voor nu een fijn weekend gewenst ,, en hou jullie goed samen liefs Ingrid .

Reageren is niet meer mogelijk in deze blog aflevering.