Bewolkte Amsterdam

Op dit moment hebben we totaal ander weertje in Nederland. Het is bewolkt en het is ook behoorlijk koud. Er staat heel veel wind en hierdoor maakt het allemaal veel kouder. We kregen op het nieuws te lezen dat er eerste sneeuw was gevallen in het noorden van Nederland. Maar toch ziet het er naar uit, dat het kwakkelen met de komende winter. Ondertussen is Sint met z’n Pieten in het land. Wat een hoop gezeik over de Pieten zeg! Want laten we nou eerlijk zijn. Het is immers een kinderfeest en dit blijft dan ook zo in Nederland! Ze hebben al aangepast zoals ze willen, maar ze moeten niet hiermee door gaan. Het is een eeuwenlang traditie in Nederland. Laten we dit eens duidelijk zeggen. Zo denken wij hierover. Al snel zal de kerstdagen ook volgen. Maar zover is het nog niet.

Onderweg naar centraal Amsterdam station. Maar als eerste station kwamen we het station Halfweg tegen en terwijl de trein reed kon Jacqueline enkele foto’s nemen van de oude suikerfabriek van vroeger. Hier kwamen vroeger de suikerbieten aan en deze werden door deze fabriek verwerkt tot o.a. suiker. En het stonk in deze buurt altijd naar die verwerkte suikerbieten. Die geur weten we nog steeds in onze hersenen en het stonk helemaal niet naar suiker. Het had een vreemde geur en dat zat toch voor de meeste bewoners hinder van. Maar goed, deze is al jaren gesloten en niet meer geschikt als fabriek. Maar hij staat er nog!

De gevel staat er nog heel fraai uit. Jongelui komt hier blijkbaar overal, want zelfs het dat wordt bewerkt met verf spuitbussen.

Inmiddels al in Amsterdam aangekomen en deze beeldje zagen we opvallend ergens van één van de winkels.

Op de Dam nog altijd die bekende duiven. Deze worden hier nog steeds gevoerd. Dit is eigenlijk ook een traditie van Amsterdam. Hier stonden vroeger ook de paarden met een kar eraan. De toeristen konden hiermee een ritje maken tegen een betaling. Dit is nu niet meer zo. Hun vergunning werd onlangs ingenomen.

Deze kleine beeldje staat boven in een hoekje verstopt in Kalverstraat.

Dit is één van de winkel centrale gedeelde. Hier gingen we toen even naar binnen om te kijken. Al hoewel dit toch heel anders liep dan gedacht.

Een stukje verder op zagen we enkele beelden en tuigen staan.

Zoals deze beeldende kunst. Deze is van goud of koper en dit zijn dus opgestapelde fietsen. Tenminste zo zagen wij dit namelijk.

Dit staat hier al een tijdje. Maar deze keer keken we dit heel anders tegenaan. We waren blijkbaar nieuwsgierig en er zit hier ook een lift. Ferry ging even naar boven. En die lift heeft ook een doorkijk bodem en dat was wel eventjes eng. En hij ging ook heel erg snel! Even later kwam Ferry weer naar beneden, om Jacqueline mee te krijgen.

Uit eindelijk kreeg Ferry dan toch Jacqueline mee en boven aangekomen zagen we een restaurant en hier gingen we dan even eten. Rondom konden we hier ook naar buiten kijken en dit was wel heel apart. De ramen zijn hier wel jammer genoeg blauw. Vandaar dat de foto’s een beetje anders uit zien. Het was dus bewolkt en dan op zo’n bewolkte dag maken we ook af en toe wat foto’s. Dit komt bij ons niet zo vaak voor. Jullie weten nu wel waarom dit is.

En zo kregen wij de hele skyline te zien van Amsterdam. Voor niets dus… want hier gelden geen intree kosten of zo.

Deze locatie heet overigens “Amsterdam East View”. Bewust voor een Engelse benaming voor gekozen, zodat de toeristen dit weten waar het om gaat.

Dit is het dak van Koninklijk paleis op de Dam. Dit is wel duidelijk zo.

Dit zijn dan die blauwe ramen, waardoor de skyline foto’s een beetje blauwig over komen.

Eindelijk zagen we ook deze beroemde locatie van Amsterdam. Nooit hier eerder geweest. Daar is dan de Rembrandt museum. Het is dan het Rijksmuseum. De bovenste foto zien jullie twee punten uitsteken en zo had Jacqueline met der zoom naar voren kunnen halen.

Dit is ook een bekend plekje. Daar ergens is dan o.a. ook die bloemenmarkt. Waar we regelmatig langs gaan.

Eindelijk gingen we toen naar beneden en dan weer de normale foto’s met de juiste kleuren dus. In de hal zagen we ook o.a. dit opgerolde auto staan.

We weten niet of dit nu ook zo staat i.v.m. de aankomende feestdagen.

Aan de andere kant gingen we naar de uitgang. Dit even een foto genomen. Heel mooi om te zien.

Zelfs de bovenste gedeelte is met een Amsterdamse wapen voorzien. We gingen dan toch weer terug en we wilden weer aan de andere kant weer verder gaan.

We kregen zojuist nieuwe update binnen van Gutenberg. Blijkbaar stelt WordPress strenge eisen tegenover de blokken editor Gutenberg. We merken dat overige plugin programma’s (die voorheen ook met Gutenberg zonder problemen werkte…) geblokkeerd zijn. Dat deze onderdelen geen toegang meer krijgen met de blokken editor Gutenberg. En daar zullen de andere makers helemaal niet blij mee zijn. En wij eigenlijk ook niet. We hopen daarom dat dit alsnog terug komt. Of anders zijn er best wel veel beperkingen met het programma Gutenberg. We bekijken dit nu heel anders tegenaan, met de hele WordPress om eerlijk te zijn. We wachten verder af. Voorlopig release datum is 27 november en dit gaat nu niet zolang meer duren.

Update toegevoegd

Inmiddels hebben wij nieuwe updates binnen gekregen en de problemen zijn hiermee wel opgelost. Met andere woorden, alle beperkingen zijn hiermee weer terug gekomen en dit is gunstig. Wel vinden we jammer dat de blokken editor Gutenberg met hun updates invloed kan hebben met andere plugin onderdelen. Gelukkig had WordPress hier geen invloed gehad met Gutenberg en daar zijn wij wel blij mee. Op zich werkt dit allemaal prima, tot nu toe dan. Dus nu op weg naar de final update van WordPress nummer 5! Dus laat maar komen…

Webmaster(s): Yova

Leuk dat je bij ons langs komt bezoeken en eventueel reageren op ons blogje. We houden van dieren, natuur en leuke plekjes bezoeken in Nederland en België. Ook laten we af en toe ons weten en zien vanuit het thuisfront.

41 reacties op “Bewolkte Amsterdam

 1. Hi Ferry en Jacqueline,

  Hé wat leuk dus nu krijgen we een tour door onze mooie hoofdstad Amsterdam.
  Wat een prachtig gebouw hé het Rembrandt museum, en de grote kerk.
  Al die leuke winkelstraatjes maar ook de hele grote zoals de Kalverstraat.
  En die opgerolde auto, hoe bedenk je dat? rofl

  Nou hé wat een hoop gezeik over die pieten.
  Laten we er in hemelsnaam mee ophouden.
  Het is een Nederlandse traditie, we zijn de tegenstanders al fors tegemoet gekomen en nu is het tijd dat de tegenstanders zich realiseren dat het niet de zwarte piet is die schadelijk is voor een kind maar dat zij met al hun gezeur schadelijk zijn voor het kind.
  Zoals het nu is, is het een prima afspiegeling van de samenleving, wit, zwart en alles wat er tussenin zit.
  Wat willen ze nu dat de gekleurde helemaal niet meer hoeven te werken en dat er alleen maar witte pieten zijn?
  Piet werkt maar drie weken in het jaar en zit de rest van de tijd op zijn luie gat in Spanje beach

 2. ha die Yova
  als ik nu goed kijk , zou ik zeggen dat jullie in mijn oude zwembad boven waren hihi
  het oude Heiligeweg zwembad , nu winkelcentrum , ik zwom er tot eind jaren ’60

  ja heel ander weer , ik zal zo op de fiets bbbrrrr

  opgewekte groet

 3. Ik blijf even steken bij Halfweg en de suikerfabriek, daar liggen al mijn jeugdherinneringen plus later natuurlijk. Mijn oma, moeder en ooms zijn daar geboren en mijn nicht ook trouwens, per ongeluk. Mijn opa werkte in de suikerfabriek en was daar de machinist. tijdens de campagne, ja dan stonk het, maar nu? Ik mis het! En dat meen ik serieus, je went eraan, je wist het, en ik wist dat mijn opa weer even een aantal maanden in wisseldiensten moest werken, dag en nacht draaien, en het uitglijden van al die bietenwagens, de modder, net zo erg als ijzel, fietsen ging amper rond de fabriek en lopen was ook voorzichtig aan daar.

  Dan Amsterdam, het andere deel, waar ik geboren ben, vlak naast het centrum waar jullie zijn geweest, Oud West, en wij liepen dat altijd, van huis naar de stad. Naast het Vondelpark zat ik op school en ben ik geboren ook.

  Prachtig mooi, en ja… de suikerfabriek, ik baal nog steeds wat ze met de silo’s hebben gedaan, het ziet er niet uuit, gelukkig hebben jullie het oude kasteel erop gezet, want dat was het ooit, dit gedeelte, de poort staat er nog zelfs met de zwanen erop… Huis Swanenburg…

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Halfweg_(Haarlemmerliede_en_Spaarnwoude)#Huis_Swanenburg

  X

 4. de Sint en zijn Pieten, een discussie die er geen waard is F & J

  bij ons roept dit geen gemengde gevoelens op

  die sculpturen met de fietsen en zeker die van die auto vind ik bijzonder geslaagd

  met Gutenberg heb ik heel wat problemen

  en ik weet niet of dit aan mezelf ligt🧓🧓

  prettige dag gewenst

 5. Door de ogen van jullie ziet Amsterdam er weer heel anders uit. Leuk om te zien. Krijg weer zin om er naartoe te gaan.
  Gutenberg, ik kon gelukkig nog terug naar het oude WordPress. Werd er niet gelukkig van.
  Ze zijn er flink mee aan het rommelen en experimenteren.
  Vandaag is het prachtig weer.
  Daar gaan we zo nog even van genieten.
  Fijne dag.

 6. Gutenberg is hier ook nog niet geinstalleerd. Daar wacht ik even mee.
  Zwarte Piet moet zwart blijven. Anders kunnen we evengoed smurfen meesturen met de sint.
  Mooie foto’s over Amsterdam. Mooi zicht hadden jullie daarboven.
  Groetjes.

 7. Amsterdam roept vele herinneringen bij me op van lang geleden. Mooi om terug te zien.
  Snap niet dat ze het demonstreren omtrent zwarte piet niet verbieden. Zwarte piet is nu eenmaal niet wit en zo moet het gewoon blijven. De kinderen genieten er van en dat is fijn.
  Lieve groetjes

 8. Wat leuk om Amsterdam nu ook eens vanuit een heel andere hoek te zien. Mooi om zo even over de daken te kijken. Die opgerolde Kever vond ik trouwens ook erg mooi.
  Aan Gutenberg ben ik nog steeds niet begonnen. Ik blog lekker verder op de vertrouwde manier zo lang het kan.

 9. Mooie serie foto’s van een dagje Amsterdam.
  De sculpturen met de fietsen is echt geweldig.
  Tja het gezeur over zwarte piet ben ik ook zat, ze moeten het laten zoals het is, het is een kinderfeest.
  Groetjes Irma

 10. Amsterdam is de stad waar helaas ook al veel is veranderd maar dat is in elke stad wel zo geschied. Gelukkig zag ik nog enkele duiven want dat willen zij hier ook eigenlijk helemaal niet. Maar zij zijn wel het symbool van de vrede en hebben in het verleden als postduif ook goed werk gedaan. En dat wordt soms wel vergeten. Mooie fotoserie van jullie wandeling door deze mooie stad die helaas door onbekenden ook al veel worden beklad. Voor mij mogen ze ook eens ophouden om het Sinterklaas feest voor vele kinderen te verpesten met demonstraties overal . Wellicht hebben zij hun verleden wat vergeten. Het zijn gewoon van die kuddedieren die denken dat zij lollig wezen. Ik ben niet zo voor de kunst van de auto’s maar vond de rest wel heel mooi om te zien.
  P.s Bedankt voor jullie bezoekjes aan blogs en op mijn filmpjes op YouTube. good Groetjes, Tine

 11. Het weer is en stuk kouder geworden.
  Wist niet dat station Halfweg nog bestond.
  Inderdaad de oude suikerfabriek, ken deze nog als gisteren.
  Een mooie en kunstige foto serie, maar hou niet van doorzichtige bodems.
  Maar het geeft wel een mooi overzicht van de omgeving. Hans

  ot, heel veel sterkte met je ouders.

  1. Nou, de station Halfweg is weer terug gekomen. Dit was vroeger daar ook geweest en dit was lange geleden. Wel mee gemaakt nog… en nu staat er nieuwe station sinds enkele jaren dus. Alleen deze staat nu voor de Suikerfabriek in plaats verder op.

   Dank je wel Hans.

 12. Goeiemorgen Jacqueline en Feryy,
  TYja, het weer is zeker heel wat anders, maar hier scheen gister heel de dag de zon. Weer een dag voor mijn panelen. Ik heb er geen probleem mee als de pieten veranderen. Juist omdat het een kinderfeest is en het voor kinderen niet uitmaakt. Het zijn de volwassen mensen die er een probleem van maken en de voorstanders doen dit op een manier die niet de mijne zou zijn.
  Anyway, jullie waren weer op pad. Dat kleurige beeld vindt ik echt geweldig. Zo mogen pieten er ook wel bij gaan lopen Zou dat niets zijn?
  En duiven in Amserdam, die zijn er niet weg te krijgen hè. Gewldig toch.
  Mooie foto’s weer van jullie hand, en een fijne dag.

 13. Goede morgen Ferry en Jacqueline.

  Wow, wat een schitterende fotoreportage maakte jullie van Amsterdam! Blij dat Ferry je mee kon nemen de lift in want zo konden jullie daar niet alleen een stukje eten maar daar bovendien knappe opnames maken van deze mooie stad zoals jullie, maar ik ook niet, nooit zagen!
  Echt waar, ik ben er blij mee want ik heb mijn hart aan Amsterdam verloren…

  Gelukkig zijn de problemen waarover je schrijft opgelost zodat je weer met plezier kan bloggen.
  Want nu de winter precies al zijn intrede deed is het binnen blijven geblazen.

  En heel die historie rond Zwarte Piet is beslist overtrokken, wat bij jullie nu gebeurt gaat mijn petje te boven hoor!

 14. Ondanks de bewolking en koude wind laten jullie je niet uit veld slaan
  weer een erg mooi overzicht en blog geworden Ferry en Jaqueline

  Ik ben over gestapt van de week ivm die SSL certificaten, koste €350 bij mijn vorige provider.
  Vond ik wat duur voor een foto blog, nu heb ik en provider die dit er gratis bij levert.
  Helaas ben ik van mijn laatste blog de reactie kwijt geraakt,
  maar volgende week zou het weer normaal moeten werken.

  Groet, Bram

 15. Dank je dat je nog een keertje reageerde op mijn blog.
  Ik ben alleen de reactie’s van dat laatste blog kwijt omdat de database zaterdag was gekopieerd.
  Maandag is het blog online gegaan, had ik even over het hoofd gezien.
  Ga nu proberen de reacties, als tekst onderaan het blog te plaatsen.

  Groetjes, Bram

 16. Mooi om Amsterdam zo eens te bekijken, ik heb er tijdens mijn studie en de eerste jaren van mijn huwelijk nog gewoond. Sindsdien ben ik met mijn man naar Zeeland verhuisd , dat was zeker voor hem een grote verandering.
  Maar af en toe kom ik nog wel eens met mijn dochter in de stad, maar niet ieder jaar, en zodra ik bij CS uitstap, voel ik me toch weer thuis, al zou ik er zelf niet meer willen wonen eerlijk gezegd.

 17. Hallo Yova,
  Heb weer genoten van je uitstapje in Amsterdam
  Weer supermooie foto’s van omze hoofdstad.
  en ja, het wordt wel frisser nu he, brrr
  Maken het binnen maar gezellig.
  Wens je een heel fijn weekend, lieve groet Marianne

 18. mogge Yova
  ja de natuur is daar zeker mooi , ik ken dat gebied ook niet , maar had het gelukkig in een pps
  zelf wandel ik ook wel aardig wat , en kom in ons landje ook wel een kasteel tegen in een mooi park zeg maar , zijn echte pareltjes tijdens een wandeling
  ja als je er uit moet , goed aankleden hoor
  zelf blijf ik binnen vandaag en zal de keuken een grondige poetsbeurt geven en dan terug in de ruststand hihi
  geniet de dag
  groetjes

 19. Wat leuk! Ik vind dat we Amsterdam eigenlijk juist iets minder toeristisch te zien krijgen, dat mag ook wel eens. Mooi zo vanuit dat hoge restaurant!

  Wat de stank betreft van die fabriek, ik woonde in Utrecht dicht bij de koffiefabriek. Misschien niet zo erg als de suikerbietentroep, maar ook niet echt feestelijk! Ik ben helemaal naar de andere kant van de stad verhuisd

 20. Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  wat leuk dat jullie in Amsterdam waren. Deze stad ken ik dan wel een beetje want mijn dochter woont daar en dan gaan we wel eens markten en winkelen
  Leuke foto’s en toen ik las dat met die lift en de doorkijk bodem moest ik ook echt wel ff slikken!!! Ik had vroeger nooit hoogtevrees maar toen ik jaren terug ooit eens door een deur ging en daarachter een afgrond zat van 3 meter diep ben ik daar zo van geschrokken dat ik sindsdien hoogtevrees heb!!!! Maar goed, het is leuk om deze stad door jullie ogen te zien want ik zie ook weer dingen die ik zelf nog niet gezien heb. Erg leuk weer
  Ik wens jullie nog een hele fijne avond.
  Lieve groetjes, Helma

 21. Gaaf, die foto van de suikerfabriek… En wat apart dat die geur dan weer bij jullie boven kwam. Onze hersenen zijn toch wonderlijk, soms. Leuk om te lezen. Weer eens wat anders, die skyline foto’s. Leuk voor een keertje, maar niet te vaak hoor😊 ik vind de detailfoto’detailfoto’s juist altijd zo mooi bij jullie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *