Bellen op de Dam

Bellen met een mobiel op de Dam? Nee hoor, dit is niet zo bijzonders. Want dit kom je tegenwoordig overal tegen. Nee, het is bellen blazen op de Dam in Amsterdam. En dit was zo leuk om te zien met alle publiek en wel bekende gebouwen op de achtergrond. Vooral kinderen zijn hier helemaal dol op. Maar dit kan helaas alleen door iemand gedaan worden met wat grotere formaat of anders gaat dit heel moeilijk lukken. Op die dag stond wat aardig klein briesje, want dit is ook van belang.

Dit was wel een hele grote en waar komt dit nou allemaal vandaan? En vooral met de vraag hoe? Dit laten we jullie zo ook even zien. Maar je ziet vooral dat de mensen dit echt waarderen.

Hier kunnen jullie al een beetje zien hoe dit allemaal gaat. Met twee stokken/takken en wat touw met lussen erin.

Hier een langwerpige zeepbel over de Dam.

Kinderen werden hier zelfs even blij en sprongen ook mee in de lucht.

Op de uitvergrote foto formaat kunnen jullie op deze foto heel goed zien hoe de touw met lussen erin uit ziet. Gewoon even aanklikken op de foto dus.

En dan in het geheel even dompelen in een emmer met zeep, want dit heb je dan ook nodig uiteraard.

En dan weer vrolijk verder, maar soms ging het ook niet lekker met de touwen. Want die kunnen in de war raken. Dan moeten de knopen wel eruit gehaald worden of anders komen de bellen niet tevoorschijn.

Ook kleine bellen zijn er leuk. En dit waren echt heel veel…

Even weer dompelen…

Door al die bellen was het extra gezellig geweest op de Dam. Maar helaas duurde dit niet lang. Want het was voor die jonge man best wel een vermoeiend geweest. Hij gooide toen de takken op de grond en klaar was ie dan. Even later vertrok hij weer verder, met z’n emmer en de takken. Maar dit was echt leuk allemaal. Heel erg apart om dit mee te maken.

26 reacties

 1. Goedemiddag aan de andere kant. Wat is dit mooi zeg. Als kind deed ik her graag maar zo mooi deze kunstenaars het doen is echt super. Fijn dat jij jullie je weer melde op mijn blog want was je een poosje kwijt en kon je niet meer vinden. Zet je gelijk straks weer in mijn blogroll hoor.Welkom terug dus ook van mij Tine.

  1. Hoi Tine, fijn dat je weer bij ons kwam neuzen. Ja, we waren even voor een lange tijd eruit geweest en toch weer terug gekomen en dat was net op tijd of we hadden deze domein naam bijna kwijt geweest. Of anders hadden we weer een nieuwe naam moeten bedenken…

 2. Heerlijk, bellen blazen, ik doe dat nog steeds graag. Trouwens bij de Action hebben ze tegenwoordig ook bellenblaasdingen die grotere bellen maakt dan de gewone. Daar moet je ook niet door blazen, maar een zwiep mee geven mijn kleindochter heeft zo’n ding, maar kan er nog niet goed mee omgaan, dus dat doet ome dan maar (en met veel genoegen)

  1. We hebben steeds over “bellen blazen”, maar in feite was het inderdaad tegen de wind gaan met de touw en zeep. Nu zagen we net dat die dingen zelfs in de winkel te krijgen zijn. Maar nooit eerder gezien op de straat. Maar die jonge man deed dit gewoon met de takken van de bomen en met zelf gemaakte touw plus lussen eraan en dit was toch wel knap van hem geweest.

 3. leuk dat jullie terug zijn Ferry en Jacqueline

  hopelijk gaat alles goed met jullie

   

  bellen blazen is altijd leuk, maar deze man maakt de bellen wel op een kunstzinnige wijze

   

  prettige zondag

  1. Nee eigenlijk niet. We gingen 2 en half maand geleden uit de lucht en ondertussen hebben wij een ander server pakket genomen.

   Ook groetjes terug en een fijne week gewenst.

 4. Hee F&J,

  Ik ben verrast, dat jullie weer van de partij zijn. Welkom terug.

  Het is altijd heel spectaculair met van die enorme zeepbellen, leuk om te zien.

  Bedankt voor het bezoekje op mijn weblog!

   

  Groetjes,

  jeer

 5. Ha Jacqueline en Ferry, o gelukkig, dan is dat typen van de reaktie niet voor niets geweest

  Leuk logje,  ik was ook groot fan van bellenblazen, en dit is natuurlijk extra mooi. Als je ziet hoeveel lol die kinderen er ook van hebben!

  Een goed begin van de week hè!

 6. fijn om je hier terug te zien

  Mooie foto’s , bellen blazen is altijd leuk

  ook bij jou lukt het blijkbaar niet niet om met mijn skynet adres te reageren, kom dan bij de spam terecht (heb ik meer en meer last van)

  dus bij deze een nieuwe reactie en nu zonder mijn skynet adres , je weet nog wel wie ik ben denk ik

 7. Hallo F en J
  Nou daar zijn jullie dan weer.
  Gezellig hoor en ik heb me aan gemeld voor de nieuwsbrief.
  Zo blijf ik ook op de hoogte.
  Ik hoop dat het met jullie weer goed gaat.
  Leuk bellen blazen, maar dit is een kunst op te doen.
  Lieve groetjes
  Stien

 8. Wat een mooie serie foto’s over de bellen op de Dam, je ziet dat iedereen er blijkbaar plezier in heeft. En de omgeving doet er ook toe, Amsterdam is zo’n prachtige stad hé. Blij dat jullie weer aan het bloggen zijn, ik kom hier immers graag voorbij!

 9. Iedereen vindt bellen blazen leuk en zeker zij die er een soort kunst van maken. Ik zag het toen we op reis waren in Barcelona . Die jongen maakte enorm grote bellen . Kinderen renden er naar toe om die te pakken. Maar dan sprongen die natuurlijk stuk 

   

   

   

   

   

Laat hieronder je reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *