Menu Sluiten

Beetje pech hebben…

Het is inmiddels weer zondag en het schijnt nu niet meer. We denken dat het weer opnieuw gaat omslaan naar wat mindere weer type. Gisteren was het prima weertje geweest en we merkten dat men hier gelijk gebruik van maakte, zoals wandelen enz. Maar dit hadden we dus niet gedaan, omdat het toch wel frisjes was. Maar de weertype van gisteren was juist heel goed geweest voor iedereen! Bij ons vorige logje lieten we aan jullie zien hoe wel de kleine balkon aangepast hadden afgelopen zomer 2020.

Op deze foto hebben we een kleine foto erbij geplakt (van vorige logje) en zo zag er allemaal heel ongezellig uit. Vooral die scheuren in de ramen (schutting) vonden wij heel erg armoedig staan. Wat betreft de uitstraling aangaat dan. Dit hadden we verschillende keren gemeld bij onze huis baas, maar blijkbaar maakte hij hier niet zo druk om.

De zij schuttingen hebben we met een nieuwe PVC vorm (de kleur bamboe), zoals we al eerder hadden gezegd. Deze moest wel eerst op maat geknipt worden. Deze hadden we bij Amazon gekocht.

En deze oppot tafel hebben we ook gelijk opgeknapt met een nieuw likje.

Deze echte bamboe schutting van de grote balkon laten we voorlopig nog zitten. Want dit ziet er nog steeds prima uit. Wel hebben we uit voorzorg nieuwe PVC materiaal (zoals de kleine balkon) ook hiervoor gekocht en deze zolang opgeslagen.

Afgelopen zomer hadden we een mooie opbergbox zien staan via internet. Deze hadden we toen besteld en bij ontvangst hadden we de doos gelijk open gemaakt. Deze wilden wij gelijk in elkaar zetten. Tenminste dat was wel de bedoeling geweest. Maar bij het uitpakken zagen we gelijk dat we pech hadden. Er zaten veel breuken in het materiaal!

En dat was echt niet normaal meer. We moesten hiervan gelijk foto’s maken en opsturen naar de firma waar we deze opbergbox hadden gekocht.

Via grote omweg konden we deze terugsturen en uit eindelijk kregen we onze geld weer netjes terug. Dat wel… maar geen nieuwe besteld meer! Gelukkig hadden we al eentje en deze staat nu netjes op z’n plekje bij de kleine balkon.

Helaas blijft “pech” een beetje achterna lopen. Gelukkig is het nu wat rustiger bij ons en we zien allemaal hoe het verder gaat ontwikkelen bij ons de komende jaren. Ferry’s pensioen kan helaas niet vervroegd naar voren gehaald worden. De afstand zou te veel zijn en hierdoor zouden we heel veel “laten liggen” en dat zou dan zonde zijn. We gaan ieder geval via andere wegen naar ons pensioen/AOW afwerken. Tenminste dit was ons advies van financieel adviseur en de vakbond. We hebben dit allemaal op zwart en wit laten zetten en we zullen ook de komende jaren steun blijven krijgen van ze. Maar echt met rustig gevoel zullen we zeker de komende tijd niet krijgen. Stress zal uiteindelijk ons achterna gaan en dit is niet te hopen… We moeten onze knop omdraaien en verder gaan met ons leven en dit is moeilijk. Nog drie en half maand te gaan en dan is het voorbij met het werk van Ferry. Na ruim 43 dienstjaren is dit nog steeds moeilijk te begrijpen en zeker daarbij de 3 ploegendiensten! Zullen we straks dan toch ons rust krijgen?

33 Reacties ontvangen

 1. rebbeltje

  Helaas toch die uitstel want als je al 43 jaar werkt dan zou dat niet nodig moeten zijn. Dacht dat de grens zowiezo bij die 40 jaar lag.
  Maar helaas hij moet nog even.
  Maar goed het zijn maar een paar maanden…die zijn wel te overbruggen toch? Groetjes en fijne zondag

 2. Hans

  Gisteren en vandaag, prima weer om te wandelen, maar het moet wel bij je passen.
  Lijkt me niet zo makkelijk het kunststof bamboe te knippen.
  De opbergbox is niet netjes getransporteerd, wordt vaak gegooid met pakketten.
  Zou zeker jammer zijn om een deel van je pensioen kwijt te raken.
  Het is zeker een hele verandering, samen na toe werken is het beste. Hans

 3. Karel

  ha die Jacqueline & Ferry
  ja na vandaag is het weer gedaan met dit beetje winter weer , helaas 🙁
  jullie hebben de buitenboel netjes voor elkaar hoor , ja pech met opbergbox , maar gelukkig wel de centen terug
  nog een paar maanden en dan is het pensioen daar , mag ook wel hé na die 43 jaar

  rustige zondag groet

  • Yova

   Nou, dat pensioen wordt als het ware meer uitgesteld. Of anders wordt het allemaal te duur. We moeten straks via andere wegen te gaan, om alsnog een goed pensioen te kunnen blijven ontvangen. Ferry komst te meer noodgedwongen in de WW/IOW terecht. Dit is overigens ook de beste weg. Dit hadden we eerder ook niet verwacht en dachten dat we wel goed zaten. Vandaar dat dit allemaal heel anders gaat met ons. Niet zo fijn geregeld allemaal in Nederland en door de overheid. Alleen maar inkorten en inpikken van hard werkers! Zo is het wel weer… Maar goed, we hadden veel gesprekjes gehad (worden we echt gek van!) en we zien het wel. We staan ieder niet helemaal alleen voor…

   Nog een fijne zondag groetjes van ons.

 4. Tine de Jong

  Wij doen niet aan aankopen op het internet want we houden hier helemaal niet van. Wij zijn heerlijk ouderwets en blijven dit ook zolang het is en kan. En wandelen gaat nu ook even niet zo goed want lichaam van mij sputtert tegen met deze koude. zon kwam maar even vanmorgen maar het was een grote BRRrr dus niet te ver dan maar.

  • Yova

   Helaas hebben wij geen auto en dan wordt het moeilijk voor ons. Gelukkig is dit wel mogelijk voor ons. Dit is dan ook een voordeel voor ons in dit geval, vandaar… en de mooiste hiervan is, dan we op het internet beter kunnen bekijken en eventueel naar bevindingen van een ander bekijken en dit zie je weer niet terug in de winkels. Dus er zijn voor en nadelen.

 5. Jan K. alias Afanja

  Het balkon ziet er weer tiptop uit, maar pech lijkt jullie inderdaad wel wat te achtervolgen. Fijn dat je toch je geld terug hebt gekregen nadat je die box teruggestuurd had. Hopelijk komt het met Ferry zijn pensioen goed. In elk geval de kop vooraf maar niet teveel laten hangen. Door te proberen positief te blijven, maak je het voor jezelf vaak wat makkelijker.

 6. Marianne

  Hallo Jacqueline en Ferry, wat vervelend weer de kapotte spullen.
  Ze zijn niet altijd zo verzichting bij de post.
  Nog even geduldig met het pensioen vervelend hoor.
  Het balkon ziet er netjes uit geniet daar maar van.
  Groetjes 💖 fijne week

 7. Dirk

  Bestellen via internet doen wij alleen met kleine prullen. Met grote spullen heb je altijd miserie hoor 🙂
  Van het pensioen zou ik met volle teugen genieten ! Toen ik de eerste dag met pensioen was, was ik mijn ‘werk’ al reeds vergeten, én heb er sedertdien nog geen halve seconde aan gedacht 🙂 Dus… Genieten maar !

 8. Marianne

  Hallo Jacqueline en Ferry,
  Erg dat het zo gaat allemaal met het pensioen.
  Hoop voor jullie dat het geluk jullie eens meezit.
  Jullie balcon is werkelijk schitterend, petje af hiervoor.
  Bedank ook voor je lieve berichtje op blog.
  Wens je voor nu een fijne nieuwe week.
  Blijf voorzichtig he, want de besmettingen blijven te hoog.
  Krijgen een langere lockdown zegt men.
  Liefs Marianne

 9. John

  Hier was het niet alleen zaterdag mooi weer, gister was het ook heerlijk winterweer. Het zal inderdaad wel gaan veranderen want er is regen voorspeld. Beter dan sneeuw in ieder geval.
  Zelf zou ik nooit pvc of iets dergelijks kopen voor in de tuin denk ik. Het slijt toch, en dan krijg je kleine deeltjes in de natuur.
  Een beetje achteruitgaan in inkomsten is niet erg, maar te veel is niet goed. Let daar maar goed op!

  • Yova

   Je heb helemaal gelijk in John, maar er komt nog heel wat bij kijken wat betreft plastic/PVC in de tuin, bijvoorbeeld: een plastic regenton/tank, gieter, beeldjes, regenpijpen, afvoer enz. Het zijn er heel wat om op te noemen. We zullen dit proberen te beperken natuurlijk. Want daar zijn wij ook geen voorstander van. Maar dit vonden wij de beste optie om onze open schermen te beschermen. Dus veel minder inkijk… Bamboe is weer een natuur soort en dit is wel beter voor de natuur, denken we zelf. Maar die krengen zijn peper duur helaas… eigenlijk zouden ze dit juist andersom moeten doen. Dan pas wordt er ook aan de natuurschoon gedacht en wij dan ook.

 10. Irma

  Dat is erg als een doos uitpakt en de spullen zijn kapot, echt niet leuk voor jullie, gelukkig hebben jullie je geld terug gekregen dat scheelt weer, soms moet je daar ook nog heel veel moeite voor doen.
  Hte balkon ziet er echt heel mooi uit nu.
  Laat het goed uitzoeken wat het pensioen betreft, een beetje minder geld is niet erg als het maar niet te lang duurt.
  Ik wens jullie veel sterkte, pas goed op en zorg dat je gezond blijft dat is het allerbelangrijkste.
  Groetjes Irma

 11. Morgaine

  Ja, zaterdag was een schitterende dag, gisteren hier ook eigenlijk. Veel zon, maar het is wel omgeslagen nu. Wat betreft online bestellen, dat doe ik dus bijna nooit, heel soms als het echt niet anders kan. Omdat er geen winkels van zijn bijv. B o n p r i x bijv. Meestal gaat dat goed, zo niet, stuur ik het ook zo weer terug, weinig aan de hand verder, omdat ik altijd achteraf betaal dan ook nog.

  Jullie hebben geluk gehad juist, dat ze het terug hebben genomen en jullie je geld terug hebben gekregen. Ik kijk graag naar Mr. Frank Visser en moet je eens kijken hoeveel mensen opgelicht worden en dan hun verlies moeten nemen omdat ze niets terug krijgen of het fout gaat, de winkels niet eens bestaan bijv. Dus dat is geluk bij een ongeluk 😉

  Wat betreft het pensioen, dat is ronduit klote, ik wens jullie toe dat het allemaal goed gaat komen!

  X

 12. Helma

  Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  dat bamboe ziet er echt heel mooi uit en is ook lekker beschut voor jullie balkon. Maar wat naar van die opbergbox!!! Heel slordig dat deze zo beschadigd is maar gelukkig konden jullie hem terug sturen.
  De ellende met het pensioen van ferry is dus ook nog niet voorbij. Hopelijk krijgt de stress niet echt de overhand want dat zou vreselijk zijn.
  Geniet van het weekend. Komt als het goed is een klein beetje sneeuw.
  Groetjes, Helma

Laat jouw reactie hieronder achter (alvast bedankt!):

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.