Babyboom

Met onze ruggen gaat het alweer een beetje aan de betere hand. Gisteren waren we de hele dag weg geweest en het was warm… graad of 27 á 28. Maar daar komen we later nog op terug. Heel wat nieuwe foto’s genomen. Ook was Ferry enkele dagen bezig geweest om de website Yova te versnellen. Er is heel wat gesleuteld aan de file bestanden van WordPress en de Cpanel is hier en daar wat aangepast. Ook hadden we veel testen uitgevoerd. Dit is grotendeels achter de rug. Bijvoorbeeld is de file bestand WP-CONFIG.PHP aangezien herschreven en aangepast. WordPress deed dingen (achtergrond…) waar we eigenlijk niet blij mee waren. Dus dit onderdeel is dus klaar. Ook hadden we plugins onderdelen heel wat aangepast en dingen die we niet meer gebruikten, weg gegooid. Wel zijn we erachter gekomen dat je echt voorzichtig moet zijn met die plugins. Niet alle programma werken goed samen met WordPress. Het is nog niet helemaal super en toch zijn wij een stuk op vooruit gegaan. Maar kan altijd beter… sterker nog, we kregen wel de kriebels om te stoppen met WordPress en verder te gaan met een ander blog-systeem. Dit had namelijk ook gekund. Maar dit gaat zeker niet meer door. We blijven met WordPress (huidige blog systeem dus…) door gaan. Ook weten we dat de volgende update/upgrade WordPress aanzienlijk gewijzigd wordt. Wat dit precies gaan inhouden, weten we nog even niet. Ieder geval blijft ons herschreven onderdelen, bijvoorbeeld voor WP-CONFIG-PHP gewoon bestaan. Via ons Cpanel hebben wij een extra CRON taak toegevoegd, zodat alle verborgen WordPress taken op mijn server wordt uitgevoerd en niet meer op de achtergrond van WordPress zelf. Want juist hierdoor kan het systeem behoorlijk doen vertragen of zelfs ophouden. Daar hebben we gelukkig geen last meer van. Genoeg hierover… want ons blog onderwerp “bybyboom” gaat hier helemaal nergens over, ha ha ha… In onze omgeving, zelfs hier aan de overkant is als het ware babyboom ontstaan onder de watervogels. Nooit eerder hebben wij nieuwe baby’s of kroost erbij gekregen.

Deze mooie Nijlganzen heeft er drie gekregen.

Oeps, nee niet je kopje onder het water gaan! We willen graag wat foto’s van jullie nemen. Mag dat?

Nou vooruit dan maar weer… voor die ene keer dan!

Op zoek naar voedsel?

Of toch wat anders?

Nee, ik zwem toch even terug…

Naar het eilandje. Deze is door de buurt bewoners in het water gelegd en vast gezet aan de bodem. En zo zijn er meerdere eilandjes. Een goed idee van de buurt bewoners!

En de kleintjes vinden dit ook helemaal geweldig!

Op deze manier kunnen we even drogen, wassen en andere dingen gaan regelen.

Ook de kleintjes doen gewoon mee…

En de vader is inmiddels op een ander eilandje gegaan, zodat ze wat meer ruimte krijgen. Maar hij houd ze wel goed in de gaten.

Vooral de kleintjes…

Een klein stukje verder op de Meerkoeten die ook druk bezig zijn met het verzorgen van hun kroost.

Ze komen ook letterlijk overal vandaan of tevoorschijn.

Even tellen… hmm, we zijn de tel kwijt geraakt.

De vader Meerkoet is druk bezig met het zoeken naar hun voedsel.

Krijg ik niks meer?!

Deze twee zijn slimmer en ze zitten gewoon in het water. Oppassen is wel vereist voor de ouders en dit weten ze wel heel goed.

Hee… ouwe! Waar ga je naar toe?

Nou ja… de vader Meerkoet is even uit beeld, dan moet ik zelf maar gaan zoeken naar voedsel. Gaat dit wel lukken zo?

Jawel hoor, kijk maar… ik kan dit zelf ook regelen.

Ondertussen zijn de Nijlganzen ook druk bezig. De vader Nijlgans zwemt hier even voorbij, maar houd de Meerkoeten wel goed in de gaten.

Jawel, dit gaat wel goed komen allemaal.

En de drie kleintjes zoeken zelf naar hun eigen voedsel in het water.

Terug naar de Meerkoetjes… even tellen: 1, 2, 3 en vier! Klopt dat? Nee?! Wat krijgen we nou… hoeveel dan?

Kijk… hieronder nog eentje. Dus jullie zijn met de vijven? Nee! Nou, we zijn de tel kwijt geraakt. Misschien kunnen jullie via dat filmpje hieronder op zoek gaan? Hoeveel dan? Probeer ze maar te tellen…

FILMPJE HIERONDER KIJKEN:

Laatst bij gewerkt op:

Reactie(s) 36

 • Zoveel lieve, gevederde ouders op het water. En wat een dotjes van kuikentjes. Prachtig om te zien!

 • Oh wat een nieuwe baby’s zeg inderdaad de Babyboom
  Leuk al dat jonge grut mooie serie hebben jullie gemaakt
  Filmpje was ook leuk en de Ganzen op het eilandje geweldig !
  Hele fijne dagen weer hé en hou het wat koel
  Groetjes Janny

 • Jullie zijn druk geweest met de pc ,zelf heb ik er weinig verstand van .Wat leuk de Nijlganzen en de Meerkoetjes .Het zal zeker leuk zijn om daar regelmatig even te kijken .Het filmpje is echt super leuk en ik denk dat de meerkoetjes 7 kleintjes hebben . Hier vlakbij is ook een nest met Meerkoetjes ik denk met 5 jongen en oh wat kunnen ze een herrie maken ,maar ik kijk ook regelmatig even ,zo leuk om te zien
  Lieve groetjes Elisabeth

 • Geweldig om te zien zowel de foto’s als het filmpje
  Volgens mij had ik meerkoetjes nog nooit in het klein gezien
  En wat zich achter de schermen afspeeld zal me worst wezen zolang het vlotje gaat en gratis is
  Groetjes

 • Leuk hoor al dat jonge spul. Vooral die oranje/rode poppetjes van de kleine meerkoeten zijn geweldig!
  Het werken in het beheer van wordpress gaat me flink boven de pet, ik kom er zo min mogelijk aan en hoop altijd maar dat er niet al te veel aan geknoeid wordt met updates.

 • ha die Yova
  gelukkig gaat het met de rug weer beter , en ook de problemen met de server opgelost
  maar zijn deze mooie foto’s en leuk filmpje NU , of nog van het voorjaar
  zoveel jong grut in juli , mooi hé
  fijne avond groet

  • Hoi Karel,
   Deze foto’s werden 17 juni 2018 j.l. gemaakt. We hadden (en nog steeds…) heel veel foto’s liggen. Vandaar en we keuzes moesten maken. We hebben zelfs nog veel foto’s van vorig jaar 2017 liggen en daar komen we gewoon niet aan toe. Eerlijk door al die familie omstandigheden toestanden van toen. Dus het wordt af en toe een beetje moeilijk voor ons om bepaalde keuzes te moeten gaan maken. Maar ach… gisteren waren we wel de hele dag weg geweest en dan weer zo’n 1000 nieuwe foto’s erbij gekomen. Nee hoor, dit gaan we niet allemaal delen… of anders moeten we nog een blog gaan openen, iets wat we nooit zullen gaan doen. Alleen de blog en een beetje youtube. Verder niets… Geen tijd hiervoor. Maar we genieten nog steeds van ons vakantie. En we blijven gewoon Yova bijhouden, wat we nog steeds leuk vinden.
   Fijne avond gewenst.

 • De rug is een zwake schakel bij de mens, heb er nu ook last van.
  Ferry heeft goed werk geleverd aan de site.
  Zeker weten dat sommige plugins problemen kunnen geven, zeker als ze niet mee uptodate worden gehouden.
  Vind de Nijlganzen erg mooi net als de jongen.
  De Meerkoeten zijn drukke beestjes, zie hier ook al tweede nest met jongen.
  Ik heb er vijf geteld.
  Gezellige muziek onder het filmpje, de Efteling. Hans

  Ot, hartelijk dank voor de felicitatie, het was gezellig de diploma uitreiking.

 • knappe beelden van het jonge grut F & J
  ik ben benieuwd wat het wordt met de update/upgrade WordPress
  in elk geval Ferry is een kenner

  fijne avond

 • Werken binnen het beheer van WP is niet aan mij besteed. Fijn dat jullie dat wel kunnen.
  Mooie foto’s van al die vogels en hun nakomelingen.

 • Een mooie serie foto’s van al dat jonge grut, en leuke teksten erbij.

 • Owh wat schattig toch die jonkies. Ik moet er gewoon altijd even naar kijken. Gelukkig gaat het met je rug weer beter. Van die WP heb ik niet zoveel kaas gegeten. Hij doet maar wat hij moet doen.

  Love As Always
  Di Mario cool

 • Goeiemorgen,
  Ik heb inderdaad ook problemen met mijn wordpress site. Het is sinds een update of 2 terug begonnen denk ik. De server waar mijn site draait ziet het alleen bij WP sites gebeuren. Elke ochtend heb ik ook jetpack mailtjes dat mijn blog offline was. Erg vervelend. DUs als je het config file met me wilt delen dan houd ik me aanbevolen.

  Leuk al die jonge vogels. Hier zijn de mussen aan hun zoveelste nest begonnen. We hebben er echt veel. Maar jullie kunnen dus ook van veel jong spul genieten, en dat is ook leuk voor jullie camera. En voor ons natuurlijk want wij genieten mee.
  Goed dat het met de ruggen beter gaat. Dan kun je toch echt wat meer van dingen genieten. Fijne dag.

  • Wat betreft de file bestand WP-CONFIG.PHP aangaat, is gericht aan mijn website/blog/wordpress. Daarnaast wil ik ook even wachten op de volgende update/upgrade hoe mijn blog gaat gedragen NA zo’n update/upgrade. Dit zijn handelingen die ik nog moet gaan bekijken en eventueel opnieuw aanpassen aan zo’n file-bestand. Zoals je al was is deze file-bestand wel de hoofd file bestand van WordPress. Overigens zou je ook eens wat anders kunnen proberen met Jetpack probleem. Als het alleen om de mailbox gaat… kun je dit onderdeel ook tijdelijk uitschakelen en iets anders daarvoor in de plaats gaan nemen. Jetpack is een totaal programma voor WordPress. Maar ze hebben ook losse programma onderdelen hierover. Eerlijk ben ik geen voorstander om dit programma te gebruiken. Want er zit al enige vertraging in dat programma. Ik (Ferry) was de hele tijd bezig geweest om de weblog optimaal te krijgen. Snelheid is geboden. En dit is wel aardig goed gelukt. Ook al ben ik nog niet helemaal tevreden mee. Maar ik wacht eerst af op de aankomende update van WordPress en dit gaat nog wel eventjes duren, zo te zien… Ik vind wel jammer dat de plugin programma’s afzonderlijk zijn van WordPress en dat de meeste problemen daar vanuit komen. Door bijvoorbeeld slecht bijhouden van zo’n plugin. Dit wordt wel aangegeven, maar de aantallen wordt steeds groter en groter en alle gevolgen van dien. Van een slecht werkende plugin programma kan zelfs je hele blog systeem plat leggen. En dit is niet normaal meer. Het beste dat ze hiermee stoppen en met wat anders daarvoor in de plaats komt. Maar wat en hoe dan? Afwachten….

   Groetjes van Ferry.

   PS: er staan hier en daar wel goede tips over dat file-bestand. Vaak zijn het lossen regels die dan toegevoegd kunnen worden, bijvoorbeeld dit: define(‘DISABLE_WP_CRON’, ‘true’); maar daar tegenover moet wel via jouw Cpanel of zoiets dergelijks een nieuwe CRON taak toegevoegd worden. Dit is zo’n belangrijk onderdeel van een goed werkende WordPress/blog systeem.

 • amati dat is een serieuze babyboom
  en wat wp betreft ik had er ook steeds problemen mee en aangezien ik geen kanjer ben in computer ben ik overgestapt naar aminus
  fijn te horen dat de rug al wat beter gaat
  ik wens je een heel fijn weekend

 • Schitterend, Yova!!
  Een ware lust om naar te kijken…. al dat kleine jonge spul… genieten is dit!!
  Lieve groetjes, Anna 🤗

 • blijft altijd weer leuk om dat jonge spul te zien.
  Zo schattig die kleine nijlgansjes.
  En de baby meerkoetjes lijken wel mini aasgieren met die kale kopjes.

  Tja het is altijd een heel gedoe om over te stappen.
  Je krijg dan ook vaak weer een ander adres, alles werkt weer net even anders.
  En i moet zeggen ik vind jullie blog fijn lezen en reageren.
  Niet te langzaam of zo.

  Fijn dat het met de ruggen weer wat beter gaat.

  Geniet maar lekker van jullie vakantie.

  LG, Karina

  • Dit is heel fijn om te horen, want dit horen/lezen we niet zo vaak hierover. Echt super top! En ja… morgen gaan we weer verder op pad en we hebben weer zin in. Gewoon even weg van alles… en dan genieten. En jij natuurlijk ook hé? Dit komt wel goed. Dank je wel en een fijne weekend gewenst. sarcastic

 • mooie foto’s weer en en het wordt nog warmer de komende week

 • Geweldig gedaan hoor, even dat inzoomen op het leven van de watervogels in de buurt. Goed bezig Ik denk dat het ook goed is wat jullie deden met de blog, maar daarvan heb ik geen verstand ! Maar hij loopt inderdaad prima.

  Haha, die mokkataart zal zijn voor mijn verjaardag, net als vorig jaar en het jaar daarvoor etc… op 20 augustus! Dat geduld zal heel moeilijk zijn…. ik ben namelijk verslaafd aan mokkataart, een heel triest geval…
  Liefs en groetjes!

 • Goede morgen Ferry en Jacqueline en een fijn weekend gewenst.
  Wow, voor mij is het allemaal abracadabra wat je hierboven schrijft, jullie zijn toch bollebozen op het gebied van de computer, zelf ben ik een oen van een gebruiker hihi. proficiat dat je dit allemaal voor elkaar kreeg!

  En dan wat die mooie fotoreportage en dito filmpje over de babyboom betreft: jullie wisten me er alweer mee te boeien, zo kregen we een kijk in die wondere wereld van de waterdieren, TOP hoor!

  Blij te lezen dat jullie ruggen nu wat beter zijn, het hield jullie in elk geval niet tegen om er weer op uit te trekken zodat in de komende tijd alweer nieuwe opnames van jullie te zien zullen zijn!

 • mogge Yova
  ik ben niet uit bed gevallen hoor , maar als ik van bed kwam had ik dus pijn in de rug , ik houd het in de gaten , is ook al een stuk minder pijnlijk , dus wie weet is het een koudje
  ja een mooie pps met die dieren en hun kinderen hé
  ja petje neem ik diep af voor alle wandelaars van de vierdaagse
  wens ook jullie een fijn weekend
  groetjes

 • Wonderschoon, de foto’s en het filmpje. Wat zijn die ouders toch liefdevol en die kleintjes schattig. Werd heel blij bij het zien, dank, al die liefde, al die toewijding.

  Helaas heb ik geen verstand van ICT, in het begin jaren van de weblogs, was ik er al bij, dan gaf je tekens op en dan kon je een foto of film plaatsen, You Tube bestond nog niet, er waren anderen, heel ingewikkeld, heb het me toen eigen gemaakt en weer vergeten, nu gaat alles zo makkelijk. Al kan ik met mijn nieuwe betaalde website minder en minder goed over weg, maar ik leg me er bij meer, ik heb de kennis niet.
  Fijne dag en hoop dat de ruggen snel weer soepel en pijnvrij zijn.

 • Wat een bedoening met die watervogels Heel mooi hoe Jullie dit in beeld brengen hoed af hoor Veel plezizer nog met de vakantie en veel sterkte voor de rug Groetjes

 • Ha we zitten allemaal met vogels…mooi zijn ze soms haha
  Fijn weekend

 • Erg leuk al die jonge vogels weer, nog meer gansje en eendjes en er zijn er al zo veel
  Maar om te zien en te 📷 fotograferen en te 🎥 filmen blijven het leuk onderwerpen, hier zie je ze niet zoveel.
  of ze zijn zo ontzettend schuw dat je de kans niet krijgt er een foto 📷 van te maken.
  heb weer genoten van jullie foto’s en filmpje, lekker muziekje voor de zondag ochtend 🎼🎶 🎶

 • Mooie foto´s weer. Altijd leuk jonge dieren.
  lieve groetjes
  lia

 • Ik vind het bijzonder leuk te lezen hoe jullie wordpress geoptimaliseerd hebben. Ik zou het echt niet weten, zou momenteel nooit tijd vinden om zo intensief met de backend te kunnen bezig zijn.
  Mooie pluimvee foto’s, vertederend
  Blij dat het beter gaat met de ruggen.

 • Kwam nog even naar al die mooie foto’s kijken. het bleef lang bewlokt maar het is weer goed heet.

 • Prachtige serie foto van de babyboom met de watervogels.
  De Nijlgans vind ik de mooiste soort van alle ganzen.
  De jonge meerkoetjes zijn mooi van lelijkheid, later veranderen ze snel.
  Ik heb genoten van je blog.
  Fijn dat de problemen met je blog zijn opgelost en dat de rug ook weer goed gaat.
  Groetjes Irma

 • O, zo lief die jonge vogeltjes.
  Bij ons in de haven zitten futen met jonge,
  Gestreepte pyjamajasjes aan en de hele dag piepend achter moeder aan.
  Af en toe mogen ze mee op de rug, echt leuk.
  Ook zijn er al wat die weggejaagd worden door de moeder, die moeten zelf voedsel zoeken.

  Mooi om weer hier een bezoekje te brengen!

  Groetjes.

 • Ja voor jou is hetkinderspel maar voor mij is het chinees wat je schrijft over wordpress .!.Och watlief al dat jong grut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *