Antiek en Curiosa markt

Volgende week is het lang Paasweekend en het beloofd prachtig weertje te gaan worden. Het zal rond de 20 graden worden. Maar vandaag is het echt koud! Brrr… bijna winter zelfs. Er viel vandaag in het noorden van het land wat sneeuw. Hier in Haarlem kregen we vandaag zelfs enkele hagel buien over ons heen. Maar goed… even heel wat anders nu. In Delft is ieder zaterdag een heuse Antiek- en Curiosa markt en dit zal ongeveer rond oktober gaan duren. Vorig jaar waren we voor het eerst op bezoek. Eigenlijk hadden we dit vooraf niet geweten. Gelukkig waren we toen op de juiste moment op deze prachtige locatie. We zetten ons foto verslag van Delft weer voort… Gaan jullie met ons mee?

Nadat we net de grote plein van Delft verlieten, kwamen we toen in één van de leukste zijstraten. Dit zagen we toen aan de prachtige gebouwen en panden. En het was hier toen gezellig druk.

Vooral toeristen vonden (zoals wij dus…) hier erg gezellig en vooral erg nieuwsgierig. Deze twee oude mensen zagen hier op de grond leuke klompen op de grond liggen.

En dit was dus ook een winkeltje. Maar kijk die prachtige pand eens hierboven. Met rode luikjes en gevels maakt dit geheel in Delfst stijl compleet.

Bijna iedereen werd hier erg nieuwsgierig naar de omgeving en wellicht ook naar de toeristen.

Op deze brug zagen we eerste “kraampje” met antieke spulletjes. Eigenlijk zagen we hier gelijk dat dit geheel anders is dan bij een normale markt elders in Nederland. Vandaar de naam “Antiek- en Curiosa markt”.

Dit was vroeger ooit de vishallen geweest en op deze locatie wordt hier in Delft nog steeds vis verkocht aan de klanten. Dit hebben ze in traditie wetend te houden in Delft.

En dit heet dan “de visbanken” sinds anno 1342 zelfs! Toe maar, wat een tijd!

Terwijl wij verder liepen, zagen we ook vele leuke winkeltjes, zoals deze…

En in één van de winkels zagen we zelfs handen uit de muur steken. Tja, wat moet dit nou weer voorstellen?

En de omgeving is hier overal even mooi om te zien. Bijna zelfs sprookjesachtig.

Deze kerk stond toen in de steigers. Maar dat is op deze foto’s gelukkig niet te zien.

Vervolgens gingen we hier de Antiek- en Curiosa markt op en we liepen deze route bijna gewoon verder af. Dus voorlopig verbleven we hier namelijk ook.

Maar wat is er allemaal dan te zien op zo’n unieke markt? Ja, dit is allemaal zelfs te koop.

Vooral heel veel aardewerk is hier te zien/koop.

Ook aan de overkant is hier goed te zien hoe groot Antiek- en Curiosa markt het is. En dit klopt dus ook zo. Want dit hadden we zelf met onze eigen ogen onder vonden.

Dit was vroeger een postkantoor geweest, volgens de uithangbord. Maar dit is nu een restaurant geworden. Leuk en vooral gezellig gedaan zo…

En iedereen genoot ook op eigen wijze hiervan. Zoals deze jonge “koppel” aan de waterkant tussen de vele kraampjes. We bleven hier ook lekker lang door lopen. Dus meer foto’s volgen nog later…

Koopjes en reviews op internet

Bijna iedereen bestel wel eens wat via internet. Soms wordt dit bewust gedaan… bijvoorbeeld wanneer de artikel moeilijk te verkrijgen is of je wil hem graag hebben/kopen, maar geen zin de deur uit te gaan? Of misschien zelfs een groot product voor je huisdier, denk maar bijvoorbeeld aan de grondbedekking in een groot pak van 20kg? Dan heb je even geen zin om deze pak te slepen… dit soort dingen. Men kan tegenwoordig heel wat bestellen/kopen via internet. Maar men krijgt ook de bestelling/factuur in je mailbox. Even later kan zelfs een vervolg mail krijgen en men vraagt dan naar jouw bevindingen enz. Of je dan bereid bent een review achter te laten en zelfs een prijsje (via verloting) van bijvoorbeeld €100 kan verdienen. Wij hadden dit wel eens gedaan, maar helaas nog nooit wat gewonnen. Dus dit doen we niet meer. Want je wordt ermee vol gepropt in je mailbox tegenwoordig. We vragen ons af of je ooit een review achter gelaten heb bij je bestellen of je dan ooit wat gewonnen hebt? Wij geloven van niet of dit moet dan echt heel toeval geweest zijn?

Reactie(s) 38

 • Wat een mooie foto’s weer en zo’n markt zou voor mij erg ”gevaarlijk ” zijn want ik vind oud servies heel erg leuk en heb een vitrine kast vol .Jullie mooie foto’s doen me naar de Zomer verlangen want idd wat is het koud ! Ik bestel heel vaak parfum online en er word dan ook regelmatig om een review gevraagd ,ik doe dat vaak maar verwacht niets en dat hoeft ook niet wat mij betreft
  Liefs Elisabeth

 • Weer een mooie rondleiding opvallend voor mij :weinig blauw in de beelden Hier bij ons preekt men altijd van :delfstblauw Het is wel een heel oude en mooie stad he Groetjes

  • Klopt… weinig Delfst blauw te zien in deze ronde. Af en toe zie je ze wel zitten/liggen natuurlijk. Maar eerlijk gezegd hadden wij een onderdeel (map met foto’s) vergeten. Dit gaan wij natuurlijk de volgende keer goed maken. En in die ronde zul je meer delfst blauw tegen komen. Zie foto (voor proefje). Ook groetjes terug van ons.

 • Zo gezellig over de markt lopen en intussen de mooie gevels bekijken.
  Mooie bezigheid
  Groetjes en fijn weekend

 • ha die Yova
  wat een pracht gebouwen heeft Delft hé
  ik ga daar ook eens een rond wandeling maken , maar dan op een rustige dag hihi
  nee ik koop niet online , tot nu toe
  ik geef wel eens een review van een wandeling welke ik maakte , krijg je niets voor , maar ook geen reclame in de mail
  fijne avond groet

 • Prachtige markt in een nog mooiere omgeving,. Delft lijkt een stukje levende bouwgeschiedenis van Nederland.
  Reviews geef ik nooit, het is irritant.
  Ik vind het een boel gezeur.

 • Wat een spullen he, zoveel en oud. Als je er van houdt voor in huis kun je zeker je hart ophalen.

  Love As Always
  Di Mario

  Ik doe niet aan online inkopen, omdat ik een fysieke winkel veel persoonlijker vind.

 • Dit was weer een mooi vervolg van jullie wandeling door Delft. De handen die in die winkel uit de muur leken te komen, vind ik erg leuk.
  Nee, aan dat soort reviews doe ik niet mee. Ik schrijf ze niet, maar ik gebruik ze vooraf bij de aankoop van een artikel ook niet echt. Voor mij hebben ze weinig of geen meerwaarde, omdat ze in zekere zin worden gekocht.

 • Dat was boffen vorig jaar met het weer. Zijn weer mooie foto’s geworden.

 • mogge Yova
  dus je wandelde al ff mee aan de hand van de fototjes
  kon je alle dieren vinden in de pps , die zitten goed verstopt hé
  fijne zondag groet

 • als er in een dorpje dan ook een antiekmarktje is, is dit natuurlijk mooi meegenomen buiten de rest wat er te zien is, het is een mooi dorpje.
  en het weer zat ook al mee
  En ik zet altijd mijn mening als ik wat koop, maar ik kreeg nog nooit de melding dat ik daar wat mee kon winnen
  Een @->- voor jou

 • Was weer genieten hier van deze prachtige foto’s van deze markt Ferry en Jaqueline
  zelf heb ik niks met die oude spullen, maar het past wel goed in deze stad

 • Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,
  Grappig, op de eerste drie foto’s komen de zelfde mensen terug. Dat oudere koppel en op een latere foto zie ik ze weer. Het was wel heerlijk weer die dag. Als het goed is vanaf half volgende week weer. Hier lag vanochtend ijs op het dakraam. De fruitboeren zullen best zitten knijpen.
  Ik bestel spullen online en schrijf af en toe wel eens een review. En ja, ik heb diverse malen al fikse kortingen gewonnen. Maar ik doe het niet vaak.
  Fijne zondag

 • Goede morgen J & F , weer een leuke rondleiding via jullie foto’s. Ik ben niet dol op Delfts blauw, maar in de stad zelf hoort het natuurlijk wel thuis.
  Een fijne zondag gewenst.

 • Hier wordt weinig besteld via het internet. Soms een leuk boek via bol.com of iets voor Eva,
  Mooie foto’s van die markt.
  Het ziet er een mooie omgeving uit om rond te kuieren.
  Groetjes.

 • Een serie prachtige foto’s van het mooie Delft hoor, ik ben benieuwd naar het Delfts blauw.

 • Prachtig hoor, jullie vielen met de neuzen in de boter in elk geval dankzij die antiek en curiosa markt, maar die zie je eigenlijk overal wel tegenwoordig, worden met regelmaat gehouden, ook in Amersfoort bijv. wist ik ook niet, en ook op een ‘foute’ plek eigenlijk, hahahaha

  Prachtig mooi!

  X

 • Wat is Delft een prachtige stad he. Ik hoop dat het echt mooi weer wordt met Paen, zijn we ondertussen wel aan toe

 • Weer een mooi staaltje Delft, hebben jullie laten zien. Dat is inderdaad een grote markt, met al die antieke spulletjes. Ik vind die foto van de jongen en het meisje aan de waterkant wel superlief, echt romantisch inderdaad!
  Wat de reviews betreft: ik heb inderdaad nog nooit iets gewonnen en ik geloof ook niet echt dat dat gebeurt. Toch laat ik me wel eens verleiden om een review te schrijven, omdat anderen ook iets kunnen hebben aan jouw ervaring. Ik lees zelf ook altijd de reviews voor ik ga bestellen. Al moet ik natuurlijk wel zeggen dat ze die ook wel eens faken, dat schrijft het bedrijf ze gewoon zelf.

 • Goedemiddag Jacqueline en Ferry,
  Wat een mooie serie foto’s weer, ik ben ook weleens
  in Delft geweest en vind het een hele gezellige stad.
  Dat het er gezellig is dat kan je ook goed aan jullie foto’s zien.
  Wat hebben jullie het toen getroffen met het weer.
  Zou zo blij zijn als er weer wat warmer weer aankomt.

  Een review heb ik een keer geschreven, je zal de foto’s wel bij Frans hebben gezien.
  Toen er een stenenbloempot met plant door onze autoruit was gegooid.
  Het zag er verschrikkelijk uit alles onder het glas en aarde, ik stond met mijn rollator aan
  de grond genageld, ik wist niet hoe we dat moesten opruimen.
  We zijn alle twee slecht ter been en het bedrijf dat een nieuwe autoruit geplaatst had,
  die hadden er ook voor gezorgd dat er geen glassplinter en aarde meer te vinden waren.
  Het was weer als nieuw en toen heb ik ze op hun site bedankt voor de goede service er was
  verder niets mee te verdienen en daarvoor zou ik ook geen reactie plaatsen.

  Online bestellen doen we wel omdat echt winkelen ervoor ons niet meer inzit, maar alleen
  bij bekende bedrijven en Frans controleert ook altijd als het voor ons een nieuwbedrijf is of
  ze bekend zijn bij de politie en opgelicht of zoiets dergelijks.
  Voor ons is het een uitkomst want je bent van niemand afhankelijk.

  Nog een fijne middag, Erica

 • sfeervolle foto’s van deze markt in Delft F & J
  en reviews geef ik nooit…
  men houdt er te weinig rekening mee

 • Ik heb echt genoten van deze blog J & F !!
  Heel mooi en leuk vastgelegd…
  Liueve groetjes, Anna 😀

 • Bekende markt, ik heb hem vaak bezocht. Ik mis Delft, maar het is er in vaak ook te toeristisch.

 • Wat een mooi en gezellige stad is het.
  Het was fijn even mee te lopen!

  Groetjes,
  Hilly

 • Hallo Jacqueline en Ferry
  Prachtige foto’s weer van jullie.
  En dan die zomerse beelden.
  Heerlijk toch, gelukkig gaan wij ook beter weer tegemoet he.
  Dus daarvan maar genieten
  Wens jullie een fijne paasweek toe
  Liefs Marianne

 • Wat een prachtige foto’s weer.
  Wat dat achterlaten van revieuws dat doe ik soms weleens hoewel ik alleen maar inkopen online doe als ik het niet in de buurt in een winkel kan krijgen.

 • Wat leuk en gezellig om te zien
  En het zomerse weer erbij !
  Leuke en mooie log

 • Wat een mooie reportage vol gezelligheid deel jij hier. Prachtig weer erbij … dat is genieten en ook een uitnodiging om deze ook eens van dichtbij te bekijken. Heel erg bedankt voor deze post. Zo leer ik ook weer iets bij, nietwaar?

 • Hoi Yova,

  wat een heerlijk weer was het toen in Delft.
  Echt zalig om daar dan rond te kuieren!

  Wij waren afgelopen weekend in Zuid-Limburg.
  En koud dat we het hadden!! Vreselijk… Het sneeuwde ook heel licht, dus je lunt wel nagaan…

  Maar gelukkig gaat de temperatuur nu omhoog.
  Ben er blij om!

  dagdag… warme groet van Marlou

  .

 • Ooooh wat super gezellig zo’n antiek en curiosa markt.
  Dit past ook echt bij een stad als Delft.
  Je foto’s zijn een ware uitnodiging om ook eens naar Delft te gaan.
  Mooi, vrolijk en zonnig, heb er meteen zin in.

  Overigens complimenten voor de foto “handen uit de muur” wat een vondst

  Op naar een heerlijk Paasweekend.

  LG, Karina

 • ha die Yova
  dus jij bent ook geen fan van die mooie en nuttige spinnetjes hihi
  ik wist dat er reacties als de jouwe zouden komen hohoho
  fijne middag groet

 • Vast alweer de laatste hier die reageer maar heb het wat druk met andere belangrijke zaken. Mooie fotoserie van een gezellige dag waar je ook nog eens een gezellige markt mocht ontmoeten. Ik wandel nog niet zoveel want moet nog revalideren en de spieren weer langzaam laten wennen aan het wandelen na de operatie. En lang wandelen zit er voor mij ook niet meer in want dat kunnen de benen ook niet meer aan. Het gaat mij nu nog helemaal niet zo goed af maar dat komt ook mede door de gezwollen voet en de zweren op wreef die mij erg belemmeren. Want als ik de schoen aantrekt onderga ik al veel pijn. Maar zo een curiosa markt trekt mij ook wel altijd als ik het mag ontmoeten. Vindt het toch wel wat hebben al zijn de prijzen ervan soms best wel hoog. Maar kijken is al erg leuk. En vermoed ook wel dat er hier veel meer kijkers waren dan kopers. Ik wens jullie fijne paasdagen en geniet maar van de kleine dingen wat ik ook doe samen met mijn man. give_rose

 • Voor jullie fijne dagen. Maar ook voor al jullie (blog)vrienden.Had het gezet maar lukte niet. Wellicht nu wel.

 • mogge Yova
  ja het werd hoogtijd hoor dat ik de randjes van de hemden ff glad en strak trok hihi , zal het beter bijhouden nu
  ja ik dacht wel dat jullie die kat leuker zouden vinden dan de spinnen hihi
  ja ik ga een wandeling maken langs het riviertje de Linge en einig in Tiel bij Flipje
  morgen wordt je 1 dagje ouder , maar eerst vandaag nog , geniet het mooie weer

  wandel groet

 • Ik houd van antiek en curiosa! In winkels en op markten. Dit ziet er ook heel leuk uit. De foto van het stel aan de waterkant vind ik ook erg mooi; wat een mooie en romantische jurk heeft het meisje aan.

 • Het paasweekend belooft zeker heel mooi te worden.
  De foto’s zijn een mooi vooruitzicht. Hans

  Ot, het logje over de zaagmachine was fout.
  Nu een logje over mijn herstel.

 • Prachtige huizen en mooie gevels. Altijd leuk om op zo’n antiek en curiosa markt te wandelen. Het zijn weer prachtige foto’s geworden.
  Ik ben blij dat het wat mooier weer gaat worden.Op naar een heerlijk Paasweekend.
  Lieve groetjes
  lia.

 • Mooie reportage van Delft.
  Vooral die winkel met die handen die uit de muur komen vind ik heel interessant !
  Als fotograaf zou ik hier veel mee kunnen doen
  Op internet koop ik tamelijk veel , maar heb nog nooit geantwoord op een revieuw. Mijn mailbox zit nu al overvol met spam dat ik die extra’s best kan missen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *