Menu Sluiten

Allerbeste wensen

Na een lange onderbreking komen we weer eens met een nieuw logje. Als eerste willen we graag iedereen het allerbeste wensen toe wensen voor het nieuwe jaar 2022 en wat gaat de tijd alweer snel! Want het is inmiddels alweer 4 januari 2022, een jaartal met 3 tweetjes erin en dit is ook wel best bijzonder. Het jaartal 2222 zou natuurlijk nog veel mooier zijn, maar dat gaan we met z’n allen denken we niet halen. Ook willen we van deze gelegenheid maken voor alle leuke en positieve reacties van afgelopen jaar 2021 bedanken, die wij ontvingen! En we hopen dit jaar weer een mooi blogjaar van te maken. Helaas merken we wel dat we de laatste periode steeds meer minder volgers hebben. Dit kunnen we natuurlijk (beschermd) hier aan de log gegevens zien. Maar dit kan door verschillende redenen hebben bij de volgers. En bij ons is het ook niet super meer, zoals het was. Maar we gaan ervoor om toch gewoon door te gaan met bloggen, ook al zullen we dit minder gaan doen.

Daarnaast zitten we alweer voor de tweede jaar in een moeilijke tijd/periode. Momenteel hebben we nog steeds die vervelende lockdown. Echter houden we zo goed al aan de regels. Daar zijn we gelukkig wel erg streng in en dit is wel gebleken, want we hebben tot nu toe geen corona gehad. Wel even afkloppen hoor! Want dit moeten we echte niet hebben. Op dit moment is er boosterprik bezig in Nederland en dit moet allemaal in een snel tempo gebeuren. Dit zegt de overheid dan… hoezo snel?! We hebben nog steeds geen oproep per brief ontvangen. Doordat de tempo toch opgeschroefd werd, hadden we online een afspraak kunnen regelen. Ferry had vorige week al boosterprik kunnen halen. Maar niet hier in Haarlem! Dit is zo gek! En Jacqueline gaat haar boosterprik morgen halen. Ook vinden wij dat heel veel mensen eigenwijs zijn en ze moesten zo hoognodig o.a. op vakantie gaan, zoals de wintersport vakantie. Dit is allemaal uit hun eigen belang, maar we begrijpen ook dat dit allemaal te lang gaat duren. Voor de tweede jaar op een rij hadden we een lockdown eind van het jaar (feestdagen) en deze lockdown is nog steeds gaande. Volgende week gaan de scholen voor een deel weer open. We zullen het gaan zien en mee maken met z’n allen! We hebben hieronder enkele foto’s geplaatst die we eerder in 2021 maakten. We kunnen nog steeds niet echt wandelen. Daar is het weer niet voor en vooral om de gezondheid van Ferry. Dit laatste willen we even voorlopig achter wegen laten.

Deze rode grote bloem potten hadden we onlangs moeten verkopen. Deze zijn te zwaar voor ons geworden.

Deze buurt kat kwam hier aan de overkant aangelopen. Deze is best wel een beetje schuw, maar wel bijzonder mooi!

En weg is de kat. De kat woont ook daar en ging hier ook over de schutting.

51 Reacties ontvangen

 1. Karel

  ha die Jacqueline en Ferry
  jullie ook weer online gelukkig
  de wereld is nog steeds een gekkenhuis door dat virus , hoe lang nog kan niemand zeggen
  jullie zijn voorzichtig , dat was ik ook , maar kreeg het toch , nog een 10 dagen en ik kan naar huis
  zeker een mooie kat
  lieve groet , karel

  • F&J Yova

   Hoi Karel, nee, dit zal niemand kunnen vertellen hoe lang de corona in ons midden zal blijven. Voor ons mag ie gelijk vertrekken en nooit meer terug komen! Op de social media wordt veel angst en paniek berichten verspreid en veelal kloppen gewoon niet. We hebben hier allemaal last van en dit lijk met de dag erger te gaan worden. Heel veel verwarringen dus voor iedereen. Weet je het nog… afgelopen september zeiden ze dat er groot griep golf zou komen. Net als vorig jaar… is de vraag over griep nog wel bestaat?! Hoezo… waar is dat griep gebleven? Maar goed… je hoeft gelukkig niet zo lang te blijven en binnenkort kan je weer naar huis en dit zal ook wel wennen voor je zijn. We wensen je spoedig herstel Karel!

   Lieve groetjes terug, F&J.

 2. Lilian

  De allerbeste wensen voor 2022, lieve blogvrienden! Tja, wat zal het nieuwe jaar gaan brengen hè… Ik hoop -net als jullie- dat we weer snel uit lockdown gaan, want die viel me toch echt even tegen toen die werd aangekondigd. Heb nog een paar daagjes vrij, dan mag ik weer aan de bak. Zonde dat het wandelen ook niet echt gaat bij jullie, want dat is wel een beetje mijn uitje geworden hoor. Desalniettemin hebben jullie weer mooie foto’s geplaatst hier, die eenden zijn echt heel mooi. Ik ga proberen ook weer een logje te schrijven, want zoals jullie ook zeggen, dat valt niet mee, soms.
  Liefs,
  Lilian

  • F&J Yova

   Dank je wel Lilian en jij natuurlijk ook hetzelfde! Klopt… soms is het best wel moeilijk om een blogje over iets te gaan beschrijven. Als het straks weer wat beter wordt met het weer, dan zullen we zeker weer een stukje gaan wandelen en wie weet kunnen we straks ook weer mooie foto’s en filmpjes gaan maken. We zullen eerst gaan bekijken hoe het verder gaat met ons.

   Liefs van F&J.

 3. Melodyk

  Dank voor jullie wensen en uiteraard wens ik jullie ook niets dan goeds in topvorm op alle fronten.

  Het zijn extreem rare tijden en er lopen ook extreem rare (en nare) mensen rond… ik bevrees wel dat we nog veel meer op ons af krijgen…

  De boosters zijn hier binnen en verder proberen we de tijden maar door te komen, gewoon 1 dag per keer, en maar blijven ademhalen, doen wat kan omdat het kan en niet omdat het moet….

  Hou jullie haaks…

  • F&J Yova

   Dank je wel voor je steun betuiging aan ons. Het zijn inderdaad hele rare tijden en men reageert dus daar ook op. We nemen geen enkel risico en daarom is dit toch de beste middel. We zullen ongetwijfeld wel vaker die booster prikken gaan krijgen. Dit is al gezegd en daar zijn we ook niet blij mee. Het is echt gif wat we allemaal binnen krijgen. Maar dit is niet anders… want alleen op deze manier kunnen corona zo goed als tegen houden. We kunnen evengoed wel besmet raken, maar niet ziek worden.

   Jij natuurlijk ook, hou je haaks en wees vooral alert op alles!

    • F&J Yova

     De vaccins zijn niet 100% waterdicht tegen corona. De ontwikkeling van een bepaalde vaccins gaan jaren over heen en dit is allemaal in nood situatie tot ontwikkeling gekomen. Vaccins tegen corona schijnt niet goed te werken, vandaar dat we nu ook booster prikken krijgen. Wel zijn men met andere mogelijkheden bezig. Wat wel beter kan werken tegen corona. Laten we maar daarop op hopen!

     • Melodyk

      Geen enkel vaccin is waterdicht!
      Dat de vaccins in noodsituatie ontwikkeld zijn is niet correct, ze zijn in een noodsituatie versneld verder ontwikkeld, dat is nogal een verschil. Men was er al jaren mee bezig, vaccins te ontwikkelen tegen griep-varianten, waarvan Covid eentje is.
      De vaccins zorgen er in ieder geval voor dat mensen veel minder kans lopen op de IC te belanden / eraan te overlijden. De ziekte is evengoed zeer ingrijpend als je het krijgt maar als je op voorhand kunt regelen dat het minder erg gaat zijn, is er geen reden om het te laten lijkt mij.

      Het is vreselijk jammer dat er veel nepnieuws rondgebazuind is vanaf het begin en dat dat hardnekkig blijft rondzingen én dat veel mensen dat blijven geloven.

 4. Ria B

  Ik wil jullie heel graag een rustig jaar wensen , en hopen dat het met de gezondheid wat beter zal gaan ..
  Corona zal nog wel even bij ons blijven ..
  De booster prik heb ik al gehad , online zou ik in Alkmaar,Purmerend of Zaanstad geprikt moeten worden en daar had ik echt geen zin in ..dus gebeld en gezegd dat ik in IJmuiden wilde .. en laten ze daar dus net plek hebben , meteen er heen gereden en klaar !!
  Ik kan er weer even tegen !!
  Sterkte jullie beide

  • F&J Yova

   En natuurlijk hetzelfde wensen we je ook. Het is niets belangrijker dan goede gezondheid hebben. Maar dit lukt dus helaas niet altijd goed. Ja, dat hadden we namelijk ook en we moesten elders gaan halen. Volgende keer (het hoeft dus niet…) gaan we wat later een afspraak regelen via online en dit schijnt wel te werken.
   Nogmaals dank je wel.

 5. Jan K. alias Afanja

  Om te beginnen voor jullie een goed en voor gezond 2022!
  Het is zoals het is met corona. We hebben er allemaal wel genoeg van, denk ik. Maar er zit niks anders op dan geduldig af te wachten en je te houden aan de maatregelen. Je hebt weer mooi foto’s geplaatst, die doen alvast verlangen naar het voorjaar. Maar ook daarvoor moeten we nog even geduldig afwachten.

 6. Tine de Jong

  Allereerst bedankt voor wensen en ik wens jullie ook heel veel goeds voor dit jaar. De fotografie maakte mij ook weer wat vrolijk met de mooie kleuren want het is maar grijs en heel nat buiten. Was dan ook een nat katje bij terugkomst van kleine boodschapjes doen met rollator en ik loop niet zo snel dus dan weten jullie het wel. De boosterprik heb ik afgelopen Zondag ontvangen en heb nog steeds zere arm ervan. Had zelf afspraak gemaakt op die website want had geen zin om te wachten op brief. Mijn zwager reed mij erheen want was ditmaal niet in mijn omgeving. Mijn week start van af volgende week ook weer met wat Z/H bezoekjes dus weinig online. Die onderzoeken maken mij altijd erg moe. Dan hierheen wandelen en dan weer daarheen. Maar ja wel goed dat ze me onder controle houden. Hoop ook dat die lockdown eens stopt want ik wil weer eens ouderwets winkelen gaan. Liefs, Tine

  • F&J Yova

   Jij ook bedankt en we wensen je ook alle goede dingen voor komende jaar in deze moeilijke tijd. Gelukkig heb jij inmiddels die booster prik gekregen en Ferry dus ook. Ook hij had (nu nog…) een zere arm van over gehouden. Ferry kreeg zelfs op een avond twee keren pijnlijke steken door z’n hele arm. Nu niet meer gelukkig. Ook wij hadden toen gelijk online een afspraak gemaakt. We moesten naar Noordwijkerhout. Dus dat was een half uurtje gaan rijden en dit is niet zo vriendelijk voor de schone lucht. Daar wordt dan weer niet naar gekeken. Die overheid maakt echt heel veel fouten! Eigenlijk zijn ze daar niet geschikt voor. Klink gek, maar dit is gewoon zo… We houden ons hart vast voor Rutte4! Lang zal dit zeker niet duren… ze moeten allemaal gewoon weg en een totaal reset moet er dan volgen. Wij denken dat huidige lockdown tot eind januari gaat duren. We zullen het gaan zien en beleven.

   Lieve groetjes, F&J.

 7. Helma

  Hallo Jacqueline en Ferry,
  ook voor jullie een heel mooi en hopelijk vredig jaar met heel veel mooie fotomomenten.
  Ook bedankt voor alle bezoekjes en reacties en sterkte wensen.
  Ik wens jullie ook veel sterkte met alles wat jullie nog te wachten staat en ik hoop dat het met Ferry weer wat beterder gaat.
  De Lock down heeft er ook bij de meeste mensen behoorlijk ingehakt. gelukkig kunnen we dan nog wel van mooie fotomomenten in de natuur genieten 🙂
  Jullie laten ook weer leuke foto’s zien van de ganzen maar ook van heel fraaie wolkenluchten.

  Groetjes, Helma

  • F&J Yova

   Hallo Helma,
   Jij natuurlijk ook de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2022 en hopelijk met vele mooie fotomomenten. Eigenlijk hebben we daar we erg zin in, om weer eens foto’s te gaan maken. Het is immers ook ons hobby en dit blijft altijd spannend. Dank je wel voor je steun gedachten aan Ferry. Ferry krijgt nog steeds zijn zware medicijnen hiervoor en hopelijk zal dit later gaan werken. Niets is nog zeker… sterker nog, Ferry kan nog steeds die operatie krijgen. Maar krijgt allerlei onderzoekingen. De hormonen zijn totaal van slag en dit heeft invloed op verdere organen. Op dit moment is het nog rustig en moet Ferry z’n medicijnen blijven innemen. Maar wanneer het fout mocht gaan… dan moet Ferry gelijk aan de bel trekken. Maar we willen graag straks weer gaan wandelen en dan genieten van al dat mooie natuur om ons heen. De dieren vooral, zo kunnen zo leuk daarop reageren en spelen enz. De mooiste tijd hiervoor is wel de voorjaar moment, dan pas zijn de dieren op de hoogste punt, wat betreft hun activiteiten.

   Groetjes terug, F&J.

  • F&J Yova

   Jij ook het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Nee dat klopt… en helaas gaat dit jaar ook zo door. Het houd helaas niet op voor ons. We zijn eerlijk gezegd eigenlijk helemaal op. Vandaar dat we toch wat af en toe willen bloggen, voor wat enige afleiding zoals nu het geval is.

   We hopen dat het nieuwe jaar wat vriendelijker zal gaan verlopen voor iedereen.

   F&J.

 8. Bertie

  Mooie wens en alle goeds ook voor jullie.
  De boosterprik heb ik al een maand, ik voel me er goed bij.
  Dat er minders lezers zijn komt natuurlijk ook doordat er minder wordt gepubliceerd, dan vergaat de belangstelling bij sommigen.Je merkt het meteen als je een poosje niets plaatst.
  Groetjes, Bertie.

  • F&J Yova

   Jacqueline gaat haar prik morgen pas halen. En daar heb je helemaal gelijk in. Dit heeft ook invloed hoe men de blog gaat onderhouden. Soms is dit voor ons best wel moeilijk. Maar we willen dit nog steeds graag blijven doen. Wanneer dit voor ons uit komt natuurlijk…

   Groetjes terug, F&J.

 9. Wanda

  Allereerst ook voor jullie de beste wensen voor 2022! Dat het vooral rustig blijft wat betreft jullie gezondheid en dat jullie lekker van alle mooie dingen kunnen genieten. Fijn dat jullie bijna de boosterprik kunnen halen, wij hebben zelf nog geen afspraak gemaakt, maar zullen dit binnenkort wel gaan doen, het geeft toch een fijner gevoel als je wat meer bescherming hebt.

  • F&J Yova

   Hallo Wanda,

   Jij ook het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Er zijn veel mensen die nog niet hun booster prik hebben gehaald. Deze groep stellen dus uit… maar de kans is groot dat het tegen die tijd weer de tweede booster prik ronde zal komen en dan kan het nog drukker gaan worden. Maar dit kan haast niet anders, want tegenwoordig moet alles volgens afspraak gebeuren. Maar je weet het maar nooit. Het kan alle kanten op gaan. Vreselijk allemaal en dit geeft alleen maar extra stress voor iedereen!

 10. Dimario

  voor jullie ook de beste wensen voor het nieuwe jaar. Je weet nog wat het nieuwe jaar ons brengt, maar ik hoop toch dat het goed verloopt. Dat gun ik jullie echt. Ik zou het wel leuk vinden als jullie wat vaker zouden loggen.

  Love As always
  dimario

 11. Ingrid

  Dag Jacqueline & Ferry. wat fijn dat U weer wat op jullie blogje hebben geplaatst ,, prachtige foto’s weer de ganzen en de lapjespoes ,, ja ik heb er ook zo eentje gehad ,, prachtige diertjes ,, laten we hopen dat het een fijn jaar mag worden voor ons allen 2022 ,, ja 2222 zullen we zeker niet halen ,, maar de vraag is dan wat zal er dan nog over zijn he . ,, we leven in het nu en we moeten er maar iets van proberen maken ,, ik wens U beiden veel sterkte en bedankt voor het vriendelijke bezoekje de natuur is wonderlijk mooi . liefs Ingrid .

  • F&J Yova

   Hallo Ingrid,

   We zijn inderdaad helemaal dol op de dieren & natuur. Nee, die jaar 2222 is nog heel ver weg en is voor ons niet haalbaar. Eerder hadden we wel een mooi getal gehad en dat was “2000” en dit was ook super tof geweest. Wat heb jij een mooie foto voor ons hier achter gelaten. Deze uil keek eventjes opzij en dit is zo leuk om te zien! Dit was een heel momentje geweest voor je.

   Dank je wel voor je lieve steunberichtjes aan ons en dit doet ons echt heel veel goeds. Zo staan we niet echt helemaal alleen meer voor.

   Liefs van Ferry & Jacqueline. 🙂

 12. Irma

  Hallo Jacqueline en Ferry,
  Op de eerste plaats wil ik jullie een goed 2022 wensen laten we hopen dat het met Ferry zijn gezondheid beter gaat.
  Ik heb de boosterprik 16 dagen geleden gehad, gelukkig maar want met deze nieuwe variant zit je niet op ziek worden te wachten, wij zijn ook heel voorzichtig.
  De foto’s zijn prachtig vooral de laatste twee.
  Groetjes Irma

  • F&J Yova

   Hallo Irma,

   Nee, daar zitten we nu echt niet op te wachten. Jacqueline had haar booster prik gisteren opgehaald. Ze heeft een beetje pijn, maar valt erg reuze mee eigenlijk. Opvallend was wel, dat er weinig of geen buitenlanders aldaar aanwezig waren. Maar goed… Jacqueline verloor haar ID bijna en kwam iemand deze brengen en dat was wel heel erg attent!

   Groetjes terug, F&J.

 13. Clemens

  Ooo Jacqueline en Ferry, nu loop ik alweer achter! Gelukkig nieuwjaar! En dankjewel voor je mooie woorden bij mij. 🙂 Nou, ik kan me goed voorstellen dat jullie rustiger aan moeten doen, ook zeker om gezondheidsredenen. Ik denk dat dat voor meer mensen geldt… vandaar dat het hier ook iets stiller wordt (maar jullie hebben nog altijd veel meer reacties dan ik hoor, niet dat dat zo’n ramp is maar toch). O ja en natuurlijk, als jullie iets minder bloggen, wat je goed recht is, zal het hier ook iets minder druk worden. Maarrrrr… het is nog steeds gezellig 🙂

  Jullie foto’s zijn heel mooi! Ik ga door jullie foto’s altijd anders naar de dieren om me heen kijken.

  Veel goeds voor dit jaar!

  • F&J Yova

   Ja, we mogen echt niet klagen. Toch hadden we het aangegeven dat we toch een aantal minder volgers hebben. Maar dit kan natuurlijk altijd tijdelijk zijn en daar houden we altijd rekening mee. Gelukkig wordt het niet zo koud meer. De winter blijft voorlopig (gelukkig) op afstand en dit kan ook weer wat schelen met de energie kosten. We krijgen steeds meer leuke “drang” om weer nieuwe foto’s te gaan schieten. Maar we moeten dit eerst even rustig gaan bekijken of dit voor ons haalbaar is, vooral voor Ferry dus. Dank je wel voor jouw complimentjes over de foto’s. Wij vinden zelf de foto’s van de lapjes kat erg geslaagd. En we houden vooral van dieren en natuur. Maar dit wist je natuurlijk al.

   Jij ook veel goeds voor het nieuwe jaar!

 14. Ingrid

  Dag Jacqueline & Ferry.
  Bedankt voor het vriendelijk bezoekje Jacqueline,, ja de natuur is gewoon wondermooi he ,, alles stemt af op elkaar ,, ;;
  het nieuwe jaar is nu ondertussen alweer een weekje ver en van echte winter is geen sprake ,, maar dat moet hele maal niet voor mij ook hoor ,, we kijken al uit naar de lente dat is zo een mooi jaargetij als alles weer tot leven komt al dat zachte groen zo mooi ,
  voor jullie veel sterkte hopelijk gaat het een beetje met Ferry ,, voor nu een groetjes op zaterdag ,, we gaan beginnen met een relax weekend ,, het jaar is pas begonnen
  dus maak er iets aangenaam van ,, groetjes erbij van mij liefs Ingrid .

 15. Ingrid

  Dag Jacqueline & Ferry.
  Ik kom nog even kijken hoe het met jullie gaat ,, hopelijk gaat het daar een beetje he ,, ja het weertje is koud en gisteren hier de hele dag mistig ,, het zal beter zijn als jullie weer de deur uit kunnen voor weer mooie foto’s te gaan maken he ,, we kijken er al naar uit ,, maar eerst wens ik jullie ,, veel sterkte een warme knuffel en laat te jullie samen goed gaan hoor .
  liefs ingrid .

 16. Ingrid

  Dag Jacqueline & Ferry.
  Ja lieve Jacqueline,, U moet echt wel rusten als U moe bent hoor ,, U mag niet ziek worden want de Ferry heeft U nodig ,, ik vind het zo zielig voor hem dat hij steeds de pijn heeft in zijn hoofd ,, hopelijk word dat snel wat beter ,, en als het beter weer zal worden hebben jullie samen afleiding om eens buiten te gaan he ,, ik wens jullie samen veel sterkte een warme knuffel ,, en wil U ook danken voor steeds de lieve bezoekjes en reactie hoor ,, veel sterkte samen liefs Ingrid . xxx

Laat jouw reactie hieronder achter (alvast bedankt!):

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.