Op deze mooie zonnige maandag komen wij met de aller laatste logje over Diergaarde Blijdorp ZOO in Rotterdam. We hadden dit met veel plezier met jullie kunnen delen. We hebben hier nog een paar foto’s liggen. Voor ons was dit dan ook echt de laatste keer geweest. Misschien dat we ooit nog eens op bezoek gaan.

We beginnen met een mistige foto. Dit was ergens in een Chinees/Japans tuin. Dit was wel heel apart te zien.

Ook zagen we hier prachtige struiken die in de bloei waren. Dit zijn geen heide struiken/planten.

Een hele grote bonsai boom.

Ook zagen we hier twee grote dieren. We kunnen maar niet op hun naam komen.

We hebben eentje van dichtbij genomen. De hoorns lopen heel apart naar achteren toe en hun oren hebben ook lange haren.

Ze waren hier lekker vers hooi of stro aan het grazen.

Hier lig een Nijlpaard te slapen nadat hij net een bad genomen had om lekker te drogen.

Hier was het nog erg rustig. We waren hier vlakbij de gorilla’s. We waren daar wel eventjes naar binnen gegaan, maar er was toen helemaal niemand!

En toen gingen we snel weer naar buiten en heel hoog zagen we deze ooievaar aan het broeden.

En hier kwamen we bijna bij het einde van ons dagje uit bij deze dierentuin. Hier de flamingo’s in een groen rijke verblijf en dit zie je niet zo vaak.

Deze ooievaar hoorde hier niet thuis. Maar blijkbaar vond hij wel erg prettig tussen de flamingo’s.

En hij voelde hier blijkbaar heel erg thuis. Ze waren bijna allemaal zich aan het wassen. En helemaal rechts zien jullie ook een reiger staan.

Ook hadden we de eiland van de kangeroe’s bezocht. We konden hier gewoon tussendoor lopen. Eigenlijk helemaal vrij. Als je een beetje mee zit, dan kun je ze ook aanraken. Doe maar niet hoor, want ze kunnen bijten!

En dit is dan de aller laatste foto vanuit Diergaarde Blijdorp. We willen via deze weg iedereen bedanken voor vele leuke reacties over deze dierentuin.

29 reactie(s) op “Afsluiting verslag Diergaarde Blijdorp ZOO

 1. Hoi Hoi,

  Zo jullie hebben jullie best gedaan.
  Het lijkt wel of deze foto’s vandaag genomen zijn.
  Wat een prachtige dag, zo lekker zonnig.
  Ook bij dit blog heb je weer mooi gebruik gemaakt van de combinatie tussen dieren en planten.
  Ik was gewoon een beetje jaloers op het nijlpaard welke je gefotografeerd had.
  Die lag er zo lekker lui en tevreden bij dat ik dacht oooh was ik maar een nijlpaard

  Dit was een fijne afsluiter.
  Op naar het volgende blog.

  LG, Karina

 2. Wat een mooie afsluitende serie. Ik heb genoten van jullie verslag over een dagje Blijdorp.
  Maar vooral heb ik geleerd, dat ik weer moet gaan kijken alsof het de eerste keer is dat ik daar rondloop.
  Bedankt voor de foto’s en de les! Gr Jan W

 3. Grappig die ooievaar tussen de anderen…moet kunnen een graantje meepikken
  De verjaardag hebben we gister al gevierd en morgen pas jarig…maar een feestje buiten en dat half okt. is wel heel bijzonder
  Vandaag nog maar even genieten van het mooie weer.
  Leuke serie jullie dierentuinbezoek…groetjes

 4. Goede morgen Ferry en Jacqueline en een fijne week gewenst, hoewel… goede vooruitzichten zitten er nu niet in, helaas. Nog maar eens heel veel sterkte gewenst!
  En wat een mooie afsluiter van jullie serie over Diergaarde Blijdorp, jammer dat er nu een einde aan komt maar jullie hebben wellicht nog wel een massa foto’s om er ons blij mee te maken hé…

 5. Mooie foto’s de ooievaar en de reiger zullen wel even op bezoek zijn, in de hoop ook wat mee te snacken als er ergens in de buurt gevoerd gaat worden. Ik heb als mooiste dierentuin altijd nog Emmen in mijn gedachten, maar in Blijdorp ben ik al jaren niet meer geweest dat zal ook sindsdien wel mooier geworden zijn. Rotterdam dar heb ik een beetje een fobie tegen ontwikkeld in mijn kindertijd, die stad mijd ik zoveel mogelijk.
  Fijne dinsdag gewenst al is de helft van de dag al weer voorbij.

  1. Ach jeetje, dat is niet zo leuk dat je slechte ervaringen heb over gehouden over de stad Rotterdam. En als kind zijnde had je dit mee gemaakt en daar heb je nu nog steeds last van. We hopen dat dit niet al te erg was geweest voor je. Maar het komt wel zo over. Spijtig om te horen van je. Misschien dat dit nog eens ooit goed gaat komen met je? We zullen duimen voor je. Ieder geval ligt Diergaarde Blijdorp meer in een buiten stad van Rotterdam. Maar als je met de trein gaat, dan wordt dit wel eventjes anders. Want dan moet je wel via station centraal Rotterdam gaan. Maar deze dierentuin is echt heel mooi en is dan ook van alles te zien en beleven. Ondertussen is dinsdag alweer bijna voor bij en we wensen je alvast een fijne woensdag toe.

 6. De dieren rustig genietend, en tenslotte die ene feestelijke, kleurige bloem als waardig slot van een prachtige zomerdag. Heel mooi gedaan! Ook ik heb genoten

  Trouwens , een heel mooie reklame voor de diergaarde!

  Dank je voor je bezoekje, ja het weer viel mij ook een beetje tegen. Ik stond er helemaal klaar voor om een tochtje te gaan maken en toen dacht ik toch: laat maar zitten. Maar, dat ga ik nog wel eens doen natuurlijk, dat is zo mooi in de herfst.

  Groetjes en liefs!

 7. Nogmaals goeie avond Jacqueline en Ferry
  wat hadden jullie daar toch mooi weer die dag smile. Geweldig hoe dan de foto’s ook zoveel mooier zijn. De laatste serie alweer van dit dierenpark en wie weet komen jullie daar nog eens.
  De laatste foto vind ik ook echt heel erg mooi. Deze grote ‘distel’ heb ik afgelopen zomer ook in het wild gezien en ik wist niet dat er van zulke grote distels waren. Prachtig gewoon.
  Ik wens jullie nog een hele fijne avond.

  Lieve groetjes, Helma

 8. Ik was dit jaar ook eens op bezoek in de dierentuin van Antwerpen. Het was ook al een tijdje geleden en er waren een heleboel opknappingswerken gebeurd. Vooral bij de aquariums was er veel veranderd. Tja ze moeten meegaan met hun tijd hé!

 9. Hoi J & F,
  het was heel leuk en aangenaam om met jullie te mogen meewandelen in Diergaarde Blijdorp ZOO. Naast de vele mooi en unieke dieren, waarvan sommige ook nog onbekend zijn voor mij en voor jullie ook blijkbaar, hebben jullie ook nog veel mooie en unieke planten en bloemen gezien! Diergaarde Blijdorp is dan ook een mooi en zeer gevarieerd dierenpark/zoo! Die runderen zijn heel mooi en een unieke soort, toch vermoed ik dat ze van de Angus runderen afstammen. Flamingo’s zijn sierlijke steltlopers, altijd mooi om naar te kijken. En op die ene foto hebben jullie dan drie soorten steltlopers bij mekaar weten vast te leggen, knap gedaan! Ik heb er heel erg van genoten van jullie foto’s en tekst in deze schitterende logjes over Diergaarde Blijdorp! Geniet de dag…
  Fijne genietgroetjes van Heidi en de kattenfamilie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *