Afscheid van Dordrecht & filmpje

Vandaag nemen we na een lange reeks afscheid van onze foto-verslag over Dordrecht. Het was een lange wandeling geweest en dit deden we inderdaad allemaal op één dag! Maar dit was echt te doen bij mooi warm weertje. Het was weliswaar aan de warme kant. En het was een bijzondere leuke dag van ons geweest. We zagen heel veel boeiende gebrouwen, plezierbootjes, schepen, zeilboten, Dordrechtse markt, Dordrechtse centrum met winkels, grachten, terrassen, ophaalbruggen, Zwijndrechtse watertoren en nog veel meer… Kortom echt heel veel te zien. Eerlijk gezegd genoten wij zelfs van de foto’s opnieuw. Maar helaas zijn we weer aan de laatste deel gekomen. Laten we maar snel weer verder gaan en vooral genieten van mooie schoonheid Dordrecht…

Vanuit de Haven van Dordrecht kwamen we uiteindelijk weer in het centrum terecht. En toen werd het ook wat drukker.

Het leek hier wel feest, maar dat was niet zo. Dit was gewoon voor de gezelligheid tijdens de zomer maanden.

Ook zagen we dit mooie schilderij van een oranje kater. Er zit hier ook een foto, dit om te laten zien hoe goed ze kunnen, om dit weer te kunnen verkopen natuurlijk.

Dit is een gebouw waar men hier naar binnen konden om te bekijken. Dit deden we niet…

Dit is een plaatje om te zien hoe de verschillende panden en huizen in verschillende stijlen en formaten naast elkaar staan in Dordrecht.

En hadden jullie nou ook goed opgelet op de vorige foto? Nee hé… op het dak/gevels ligt zelfs een gouden koe/stier. Dit is wel heel bijzonder. Maar wat is de betekenis hiervan?

En eventjes liepen wij hier nog de winkelstraat op, maar lang duurde dit niet… Want we wilden nog meer van Dordrecht leren kennen en gaan bekijken.

We zijn hier aan de achterkant van het Dordrechtse Stadhuis gekomen. Dit is wel heel apart om te zien hoe deze gracht gewoon onder het stadhuis loopt.

Kijk maar… hier zien jullie het beter. Deze gracht loopt echt helemaal door Dordrecht heen en opzij.

En dit is dan de voorkant van Dordrechtse stadhuis. Aan de voorkant ligt een overloopbrug en daaronder loopt die gracht weer verder. En men zijn dus ook bezig met deze werkzaamheden van het stadhuis. Vandaag werd niet gewerkt, omdat het zaterdag was.

Dit doet ons een beetje aan Amerikaans stijl denken. We kunnen dit wel makkelijk zeggen, want we zijn nog nooit in U.S.A. geweest. Maar we denken aan de beelden.

Op het dak van het stadhuis staat dit fraaie klokkenhuis. Zo mooie als deze hebben wij hier in Haarlem niet.

En als we hier weer om draaien, dan zien wij hier een ander winkelstraat lopen.

Deze nette heer kwam hier aangelopen. Een beetje opvallend was het toen wel, want iedereen keek ernaar…

Deze standbeeld staat op de marktplein. De naam van deze plan kennen we helaas niet. Dus niet echt geleerd… Misschien weten jullie dit wel?

En op deze marktplein staan ook mooie huizen en panden er om heen.

Dit is een Dordrechtse kaas & wijnwinkel.

Dit is een echte Hollandse kaas en wijn winkel van Dordrecht. Nee, we hadden hier geen kaas of wij gekocht. Dit was te veel tilwerk voor ons.

In één van de zijstraten zagen we dit fraaie en opvallende zonneschermen. Maar dan wel op de ouderwetse manier. Altijd nog gezellig op deze wijze.

En er hangen hier nog veel meer van die zonneschermen.

Deze beeld zou dan geluk moeten geven op zo’n dag. En dit werd het dan ook… Drie weken lang was het toen prachtig weertje geweest voor ons en wel met 2 hittegolven bij elkaar. En dit was wel een beetje te veel van goede geweest.

Even later kwamen we hier weer terug op de markt, waar we toen als eerste hier aankwamen. Op deze locatie kochten we lekkere over heerlijke ijsje in een beker.

En hier kwamen we op de aller laatste stukje van Dordrecht aan. We waren echt moe en we gingen hier ergens op een bankje zitten en dit onder de warme zonnetje. Even bij komen werd het dus voor ons.

En wij zeiden het al… en dan weer terug met de trein naar huis. Richting Haarlems station. We moesten daar nog even over stappen, want deze stopte helaas niet in Spaarnwoude Haarlem station. Maar dit maakte voor ons helemaal niets uit. En toen was het bijna half 4 en we moesten ook aan onze huiskonijn Jimmy denken.

Met dit aller laatste foto van Dordrechtse station, konden we even later met de trein vertrekken. Is dit een mooie station? Nee, dit weer niet… Het is een normale station waar geen fraaie dingen te zien zijn. Maar we kunnen het niet alles hebben natuurlijk.

We hopen dat jullie afgelopen weken van onze foto-verslag genoten hebben. Ook dit is weer helaas voorbij en aan alles komt natuurlijk een einde aan. Maar treur niet, want we hebben nog wat in petto! Ook hebben wij deze slot foto-verslag van Dordrecht 2019 in een speciaal jasje afgesloten. Is natuurlijk bewerkt met editor scherm Gutenberg.

We zetten hieronder een filmpje verslag van Dordrecht 2018. En als jullie de tijd voor hebben, ga dit ook even zien. Gewoon even lekker genieten samen met ons en dan zeggen we graag weer tot ziens!

FILMPJE OVER DORDRECHTSE HAVEN 2018

Reactie(s) 39

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *