Dordrechtse Markt & grachten

We hebben onze vakantie onderbroken i.v.m. ongekende hitte in Nederland. Dit is voor ons niet meer te doen en we moeten onze vriend (huiskonijn) Jimmy ook in de gaten blijven houden. Dit gaat overigens prima. We hebben onze plafon ventilator 24 uur per dag aan staan en daarnaast krijgt hij ook gekoelde coolpad, waar hij zo dol op is. Wanneer zijn hart slag te hoog is en dit kun je dan aan z’n neusje zien… dan is dit niet goed. Buiten konijnen moeten daarom ook naar binnen gehaald worden, bijvoorbeeld in een gekoelde schuurtje of zo of anders gewoon echt naar binnen. Maar onze Jimmy is geen buiten konijn en dit is z’n voordeel namelijk ook met zulk weer. Niet alleen de warmte kan een probleem zijn, ook groene vliegen kan voor een konijn uiteindelijk dodelijk zijn en dit moet je echt niet hebben/krijgen. Dit kan je dus ook voorkomen worden door juist te handelen en vooral aandacht te geven. Maar goed, dit wat betreft over konijnen aan gaat dan. Plaatselijk kan het lokaal 37 á 39 graden worden, zelfs een tikje aangeven aan de 40 graden grens. Maar dit zal waarschijnlijk niet gaan gebeuren. Dus voor ons is het niks anders dan thuis blijven, alhoewel… we zullen niet echt stil gaan zitten. De scooter van Ferry heeft een grote service beurt nodig en dit gaat dan eindelijk morgen (donderdag…) gebeuren. Ook dit moet dan gebeuren. Zelfs de vario-ring zal dan verwijderd worden, zodat de scooter weer wat sneller kan. Tegenwoordig moet je  op de binnen wegen gaan rijden. Maar snelheid 48/49 is dit niet meer te doen. Terwijl je maar 50km mag en dit gebeurt gewoon niet meer. Iedereen rijd gewoon harder… en hierdoor voel Ferry een beetje noodgedwongen om iets aan te doen met de snelheid. Er zit ook een begrenzer op en dus dit moet dan ook aangepast worden. Maar we zien het wel… We gaan weer verder met ons foto-verslag over Dordrecht. Dit was echt leuk geweest en toen was het nog aardig te doen geweest, wat betreft de temperaturen aan gaat dan. Het was toen al een beetje aan de warme kant voor ons. Overigens zien wij op dit moment (woensdag dus…) de eerste buien aan komen vanuit het zuiden. Gaan die een beetje neerslag geven voor Haarlem? Of anders de komende dagen dan… We zullen het wel gaan zien.

Het was toen zaterdag en dus was er ook markt in Dordrecht. Er was ook best wel veel markt kraampjes te zien en er was daar toen best wel gezellig geweest.

Dat gebouw aan de achter kant trok ons erg aan. Maar zover waren we nog niet.

Ze hadden hier wel prachtige boeketten staan. Maar met zulke temperaturen gooi je je geld weg en dit is weer zonde.

Wel kwamen we steeds verder op de markt.

Dit gebouw moet niet zo lang gestaan hebben. Het zag er allemaal vrijwel nog nieuw uit, vandaar…

Maar dit weten we natuurlijk niet. Wel wonen hier gewoon mensen. Het is geen hotel, tenminste zo leek het wel voor ons.

Het is wel allemaal strak aangekleed. Het lijkt toch meer op een hotel op deze locatie.

Sommige plekken waren zelfs voorzien van fleurige bloemen, zoals hier dus en aan de andere kant was dit ook te zien.

Dit is één van de zij straten, natuurlijk ook met winkels voorzien. Gelukkig waren we hier niet de enige met zulke temperaturen.

En hier was ook markt en de palen (verlichting…) zijn hier vrolijk aangekleed met bloemen en planten.

De gevels van de huizen zijn hier ook fraai aangekleed met luikjes enz.

En toch zagen we hier veel verschillende woningen staan. Oud en nieuw bij elkaar.

En hier zagen we dat “nieuwe” gebouw weer terug.

Maar er zijn hier ook volop gezellige terrassen aanwezig, zoals deze… Lekker om even bij te komen.

En de restaurant konden we even naar binnen… we moesten toen even naar de toilet.

We verlieten de markt en we kwamen hier heel ergens anders terecht. Rustige straatje, maar wel oppassen voor het verkeer, want die kan zomaar opdagen.

Een stukje verderop kwamen we eerste water tegen, slootjes…. heel veel grachten… en deze woning is goed voor bereid voor deze zomer.

Dit deed ons een beetje aan Venetië denken. De huizen/panden staan hier gewoon in het water. In Amsterdam en op verschillende plekken zie je dit vaak.

Hier was het ook erg rustig en dit is wel aan genaamd.

De loop brug wat je hier staat… kwam enkele jaren geleden volgens ons de Sinterklaas met z’n Pieten over. Zeker weten doen we niet meer. Maar dit leek er wel bekend naar.

Er staan hier best wel veel woningen en weinig groen te zien.

Deze groep mensen stapten toen deze boot in. Dus als het goed is, gaan ze dan zo varen…

Dit soort palen in het water kom je hier in Dordrecht heel veel tegen. Opvallend was wel dat deze palen keurig bij gehouden worden.

Ze zitten bijna klaar voor om te varen en even later gingen ze dan ook weg…

Er was hier heel veel te zien. Even later gingen we naar beneden. Het was wel even uitkijken, want je kon hier makkelijk uitglijden. Dit ging dus natuurlijk goed en zo gingen we weer verder. Helemaal daarachter dus… via dat brug. Want daar kwamen we later ook aan. En zo gingen we langs de kade verder. Volgende keer weer verder… De hitteplan is inmiddels van kracht. Het is bijna 10:00 uur dus… en dan wordt het voor ons allemaal passen geblazen. Code oranje is het dan. Dit zal tot en met zaterdag gaan duren. Dus allemaal rustig blijven en blijft alert voor de dieren en oude mensen. Misschien ook wel eens leuk om hard werkende mensen die buiten en binnen werken, een lekker gekoelde water ijsje te geven. Dit doet heel wat… voor iedereen! Nog een fijne week gewenst.

Reactie(s) 39

 • Een mooi fotoverslag hoor, dat gebouw is wél opvallend hè? Wij moeten ons de komende dagen maar een beetje rustig houden met die hitte. Gelukkig dat Jimmy er nog niet zoveel last van heeft.

 • Het warme weer is niet leuk voor onze huisdieren.
  Mooie foto’s van die stad.

 • mogge Yova
  een mooi verslag in woord en beeld van een mooie stad , alwaar ik nog niet zolang terug zelf ook wandelde , met dit verschil dat ik de winkelstraten zoveel als mogelijk is mijd

  je zag wel aan mijn blogje dat ik liever in de vrije natuur ben bij de herten en de zwaluwen hihi
  en die mooie leeuwen kwam ik gelukkig niet tegen
  ja ik houd vandaag ook mijn gemak , zo wel ff eten halen en verder niets
  doe mak an en geniet de dag
  groetjes

 • Nou jullie hebben er zin in met de warmte door de warme stad te lopen dat is zweten ik moet er niet aan denken ha ha
  De mooie straatje en grachten zijn heel leuk er is genoeg te zien
  Fijne dag verder
  Groetjes Janny

 • Een mooie reportage van jullie dagje Dordrecht
  Ha ook ik heb een cool pad…chillow pilow…een must met deze temperaturen
  Groetjes

 • Heel mooi fotoverslag en dat gebouw is wel heel speciaal he Warme groetjes

 • Mooi fotoverslag. Herkende er niet veel van ondanks dat we er zo af en toe komen. Te veel in het centrum gebleven wij misschien. Hier ook lekker heet. Zorg goed voor het konijn.

 • Weer een heel mooi fotoverslag van de oudste stad in Nederland en ja de bloemenmarkt vind ik ook altijd erg gezellig om heen te gaan. Maar aan het water is het nu heerlijk om te vertoeven. Ook hier vanuit de Brabantse Biesbosch waar we een weekje waren nu ook heerlijk thuisblijven want het is voor mij ook veel te warm en morgen geven ze het nog warmer op. Ik hou niet zoveel van maanden regen maar dit is voor ons echt te extreem hoor. Mens en dier heeft niet echt plezier om wat te doen. Groetjes weer van Tine aan jullie beiden en knuffy voor Jimmy.

 • Dordrecht is een mooie stad. Dapper van jullie hoor, om met het -toen ook al- warme weer toch een uitstapje te doen. Groot gelijk om nu Jimmy even goed in de gaten te houden… en jullie zelf ook, natuurlijk. Ik hoop ook op snel een beetje verkoeling, want ik kan hier echt heel slecht tegen. Kijk je wel uit Ferry, met die opgevoerde scooter?
  (grapje hoor, want dat doe je vast wel!)
  Heel veel liefs,
  Lilian

 • Prachtige fotoverslag van een dagje Dordrecht.
  Ik ken die stad niet ben er nog nooit geweest.
  Hier is het ook echt heel warm, dit weer is ook helemaal niets voor mij.
  Morgen en Donderdag nog heter zeggen ze.
  Ik wens je veel sterkte met deze hitte.
  groetjes Irma

 • Goed dat jullie vriendje Jimmy op de eerste plaats zetten.
  En super goed dat je in dit artikel ook aandacht asn de groene vlieg.
  Zo gevaarlijk, deze legt eitjes meestal rond de bibs en vervolgens komen er maaden uit.
  Brrrrrrr beter voorkomen dan genezen.

  Super leuke en zeer herkenbare serie over Dordrecht.
  Elk gefotografeerd plekje ken ik.
  Leuk leuk leuk.

  Doe het rustig aan en geniet van jullie welverdiende vakantie.

  Enne Ferry wordt straks een snelheidsduivel

  Lg, Karina

 • Wat een mooi verslag over Dordrecht en het lijkt me zeker een heel mooie stad . De bloemisten zullen niet heel veel verkopen want idd met dit weer zijn ze snel weg en ik koop ook even geen bloemen nu .Een heel apart gebouw laten jullie zien .Fijn dat jullie zo goed op Jimmy passen ,onze poes Mikki weet precies de plekjes waar het wel wat koel is .Nee ik klaag zeker niet over het weer .Vanochtend was het zo genieten van de koelte en zeker toen het hard ging regenen ,ja dan zitten wij lekker buiten onder ons afdak met een kopje koffie .Laten we het maar nemen zoals het komt .
  Lieve groetjes Elisabeth

 • Mooie foto’s en en ook wel bekende maar ook minder bekende plekjes
  ben zelf ook wel een beetje bekend in Dordrecht, vooral in en ronde de oude havens
  Mooie serie, prachtige foto’s Ferry en Jaqueline.

 • Kan me goed voorstellen dat je de vakantie hebt onderbroken.
  Zeker voor Jimmy, ik schrok wel van de groene vliegen, nog nooit van gehoord kun je nagaan hoe ectreem het weer is.
  Een leuk bezoek aan Dordrecht, kan het gebouw ook niet vinden is wel mooi gebouwd.
  Een mooie serie foto’s het water is wel verkoelend. Hans

 • bekende en onbekende zichten -wat mij betreft- F &J.

  wat dat ene opvallende gebouw juist is, heb ik ook niet kunnen vinden..

  het indrukwekkendste gebouw vond ik wel de Grote Kerk

  groot gelijk trouwens om jullie vakantie even te onderbreken

  fijne dag

 • Leuke serie weer. Totaal anders dan ik de foto’s zal maken. Ook meer omdat ik waarschijnlijk minder in het centrum zal zijn. We gaan eerst op visite en daarna met de boot naar Rotterdam. Ik geniet wel van jullie serie.

  love As Always
  Di mario cool cool

 • Goede morgen Ferry en Jacqueline.
  Jammer dat de geplande tripjes wegens de hittegolf niet kunnen doorgaan maar binnen, met de ventilator op volle toeren zal het wel uit te houden zijn. Je hebt gelijk, het is ook beter Jimmy in het oog te houden bij zo’n temperaturen, een konijn is zeer gevoelig…
  Gelukkig konden jullie toch nog naar Dordrecht gaan waarvan hier weer een mooi vervolg van jullie reportage staat. Jullie slagen er in door middel van de foto’s en tekst ons als het ware mee op wandel te nemen doorheen deze mooie stad, bedankt!

 • dat noem ik nu eens een heerlijk verslag
  jammer natuurlijk van die hitte he maar ik denk dat jullie de juiste beslissing namen
  liefs

 • Goeiemorgen,
  Ja warm is het, en ik vind het heerlijk, maar ook ik moet achter de dieren aan om ze in de gaten te houden en het goed voor ze te houden. Groene vliegen in huis is niets. Hier is daarom overdag ook alles dicht. Voor de zon, en tegen de vliegen. Alle tussendeuren dicht als we naar buiten gaan, en komt er een vlieg binnen in de hal of bijkeuken treken ze snel weer naar het licht en kunnen ze naar buiten. Anders toch een klap. JE wilt geen eitjes in het voer krijgen.
  Dort is een mooie stad. Nu kan ik het goed zien. Ook leuk dat men nieuwe gebouwen een toch wat oude stijl look hebben gegeven. Het hoeft niet allemaal zo strak en modern te zijn.
  Leuk log dit. En succes met de scooter. Hopelijk kan Ferry straks met de flow mee rijden. Altijd veiliger.
  Fijne dag

 • ha die Yova
  nee ik zit niet te puffen hoor hihi
  op het balkon hier 32 graden in de schaduw , dus reken maar uit in de volle zon
  ik kan er gelukkig goed tegen en sliep ook weer goed , maar heb het wandelen ff op laag pitje gezet

  koers groet

 • Heerlijke stadswandeling, Ferry en Jaqueline!
  Dort is ook zo’n gezellige stad… en jullie hebben het heel mooi weergegeven…
  Lieve genietgroetjes, Anna 😃

 • Dordrecht lijkt me ook een mooie stad.
  Paar weken geleden ben ik in Haarlem geweest. Hofjesroute gewandeld en de monumentenroute.
  Echt een prachtige dag gehad.

  Goed dat jullie zo op het konijntje letten.
  Ik doe het ook op ons poesje (ze wil het liefst ergens onder liggen…)
  Leuk weer hier te lezen.

 • mogge Yova
  ja ze nam een stukje voor het lab , maar we weten het waarschijnlijk al hihi
  ja kon het niet laten hoor ff de tong uitsteken
  ja wat een boel soorten aapjes hé , wel mooie om te zien
  klopt er op uit gaan nu met deze warmte is geen pretje , het is ff naar de suup en gelijk weer naar huis
  ik wens jullie toch nog een leuke vakantie
  groetjes

 • Dordrecht is een prachtige stad, veel mensen slaan hem over maar ik vermaakte me er vorig jaar prima. Voor mij is het nu ook te warm om door een stad te wandelen. Ik let op de katten Doezel krijgt af en toe een natte handdoek over hem heen.

 • Af en toe een rustmoment is welkom…
  Groetjes

 • Hallo Yova,
  ik had hier heel wat te lezen en te bewonderen. Je hebt een prachtige informatieve blog. Geniet van je week-end en tot kijks hier.

 • Mooie foto’s en heel veel volk onderweg.
  .Binnen zit ik bij een ventilator en in de slaapkamer draait de airco

 • Goede morgen Ferry en Jacqueline en een fijn weekend gewent waarin het waarschijnlijk iets minder warm wordt zodat jullie er toch eens op uit zouden kunnen trekken.
  Gisteren heeft het hier redelijk hard geregend met ’s nachts nog een hevige onweersbui boven op, heerlijk!
  Hopelijk was dat bij jullie ook zo en is alles een beetje afgekoeld…

 • Konijnen zijn inderdaad heel gevoelig voor hitten, lief dat jullie ze niet in de steek laten, het was gewoon té heet voor sommige huisdieren. Dordrecht ziet er heel gezellig uit, moet ik toch ook eens bezoeken vooral als er markt is want dat geeft altijd extra gezelligheid. In Delft kun je ook huizen vinden die in de grachten lijken te staan.

 • Goede morgen Ferry en Jacqueline.
  Ondertussen is het wat afgekoeld en de hittegolf behoort tot het verleden. Jullie zullen daar wellicht heel blij om zijn en kunnen zo jullie vakantie zonder zorgen verder zetten!

 • fijn dat jullie naar huis zijn gekomen voor Jimmy. weet je, dat konijnen helemaal niet zo goed tegen warmte kunnen \ze hebben dan extra verzorging nodig,
  ik hoop dat het inmiddels beter met hem gaat

 • Genoten van die mooie foto’s en het verslag.

  Ja, wat was het heet, niet normaal, hier in huis werd het beneden 30 graden boven veel warmer, maar dat kan ik niet meten, wel heb ik daar ventilatoren, anders was het niet te doen voor de kinderen. Wij liepen als we als we thuis waren met een koude natte handdoek in de nek, dat helpt enorm en het katertje koelde
  eik ook met een natte handdoek, maar ik ben naar de kust gegaan, het was niet te harden.

 • het weer is echt te warm, gelukkig zijn er oplossingen, maar je kan idd voor je dieren en planten enz , niet zomaar de deuren sluiten!
  Ik ben er weer voor een weekje en hier is een @->- voor jou.

 • mogge Yova
  ja de hitte maakt ziek , zowel mens en dier
  en de warmte blijft ook nog ff las ik wel , gaat hier en daar weer naar de 30 graden toe
  het lokt echt niet voor dagjes weg te gaan , zo jammer van de vakantie plannetjes voor jullie
  ik fietste gisterochtend een flink rondje en dat ging nog wel , maar mijn wandelingen blijven nog ff in de la
  ja een leuke pps hé met al die mooie katten
  jullie ook een fijne week
  groetjes

 • Respect, jullie zorgen toch heel goed voor jullie konijn.
  Dordrecht ziet er een heel nette plek uit, super!

 • Goeie avond Jacqueline en Ferry,
  het is ook veel en veel te warm. Daarom staat bij ons de pc ook niet aan maar alleen even bij uitzonderingen zoals nu. In huis is het nl ook niet te harden (29c) dus staat de pc ook uit. Bovendien moesten we weer aan het wek en met deze warmte sloopt dat je echt wel als er ook geen airco is. Ik kan me dan ook voorstellen dat jullie de vakantie even onderbroken hadden.
  Gelukkig gaat het goed met Jimmy en de warmte want ook de dieren buiten hebben het heel erg zwaar. Sommige hebben niet eens schaduw zucht…… Doe rustig een en denk goed om jullie zelf.
  Ik heb weer van de foto;s genoten en leer Dordrecht zo wel een beetje kennen
  Lieve groetjes, Helma

 • Leuk dat jullie ons zo mee nemen op jullie stadswandeling door Dordrecht. Mooie pandjes om te zien hoor! En ja, zo’n boottochtje lijkt me dan ook zeker wel wat!

 • Mooie beelden van Dordrecht.Leuk als er markt is en met een bootje door een stad varen vind ik super, Dat heb ik gedaan in leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *