24liveblog: Amber’s operatie [37]

We gaan 24 uur liveblog aanbieden en zal ongeveer 2 weken actief zijn. En wordt daarom regelmatig aangevuld met nieuwe updates/foto’s. Dit is vrij uniek in ons bloglandje. Af en toe kijken is daarom raadzaam, tenniste als je dit graag wil volgen samen met ons.

24 UUR LIVEBLOG: woensdag 4 maart 2020 [17]

12:20 uur: Speciaal warmtelamp

Eigenlijk bedoelde wij niet de “warmtelamp”, maar infrarood lamp. Dit laatste is dus slecht voor de konijnen. We wisten dat we die nog in huis hadden en gezocht en ja hoor… gevonden! Uitgepakt en even bekeken. Het is een infrarood lamp van 150 watt. We zijn gaan neuzen op het internet en Jacqueline vond hem! Dit is een speciale warmtelamp voor de dieren. Bij Bol.com hebben we hem net op tijd besteld en deze wordt morgen geleverd. Dan kunnen we hem gebruiken voor Amber. Ja, er komt heel wat bij kijken eigenlijk. Overigens, die snugglesafe beginnen we eigenlijk te twijfelen. Want NU al is deze afgekoeld. Hij is nog lichtjes warm. Dit kan nooit zo bij elkaar 10 uurtjes volhouden. Vandaar dat we toch weer aan de warmtelamp denken. Dit is de info van deze lamp:

Een donkerstraler zorgt voor een natuurlijk dag- en nachtritme voor dieren terwijl je ze lekker warm houdt Donkerstralers hebben een langere levensduur dan conventionele warmtelampen. Bovendien zijn donkerstralers 100% efficiënt omdat alle energie wordt omgezet in warmte. Er gaat geen energie verloren, zoals bijvoorbeeld het geval zou zijn als deze werd omgezet in licht. Gebruik altijd de donkerstraler in combinatie met een keramische fitting, omdat warmtelampen erg heet worden. Donkerstralers kunnen ook worden gebruikt in combinatie met een aluminium reflector, die ervoor zorgt dat de warmte beter wordt verdeeld en het warmteverlies naar boven wordt verminderd.

Gelukkig net op tijd besteld!


97 reacties op “24liveblog: Amber’s operatie [37]

 1. Oooh jeetje, arme Amber.
  Ik heb zelf ook een konijntje gehad die hier last van had (regelmatig schijnzwangerschap)
  We hebben toen een mannetje geleend en na haar echte zwangerschap en een nestje kleintjes is ze daarna nooit meer schijnzwanger geweest.

  Heel veel sterkte voor Amber en voor jullie.
  Dikke knuffel voor de kleine meid.

  Groetjes, Karina

  1. We zijn al druk aan het voorbereiden, voor der ingreep a.s. donderdag. Deze ingreep voorkomt ook o.a. baarmoederhalskanker en dit willen we absoluut niet hebben en ze helemaal niet. We zijn erg nieuwsgierig geworden hoeveel kleintjes toen geboren werd en of je ze groot had gebracht. Dit was een slimme actie geweest van je.

   Dank je wel. We zitten al een tijdje helemaal erin. Ze heeft net haar groenvoer gekregen en lekker opgegeten. Nog een fijne dag verder.

   Groetjes, Ferry & Jacqueline en Amber.

   1. Hi J en F,
    Er zijn destijds 5 kleintjes geboren die moeder konijn zelf heeft grootgebracht.
    2 zijn er hier blijven wonen en 3 zijn er naar kennissen gegaan die er graag voor wilde zorgen.
    Moeder konijn heeft daarna nooit geen problemen meer gehad en is oud geworden 12 jaar.

    Fijn om te lezen dat het met Amber weer de goede kant uit gaat.
    Fijn weekend en groetjes Karina

 2. Iedere operatie houdt een risico in.Maar Amber is jong en alles zal wel goed komen.Fijn voor haar dat je die beslissing genomen hebt.Leuk zo een 24u liveblog.Maak er een fijn weekend van en veel groetjes voor jullie beiden

 3. Ik kan me zo goed voorstellen hoe spannend dit moet zijn voor jullie! Je hoort toch dat woordje risico hè… en je weet dat het erbij hoort, maar toch blijft het eng. Wat een timing zeg, dat ze precies op haar eerste jaar schijnzwanger is! Dat is toch wel apart. Wat moet moet, zullen we maar zeggen. Erg leuk dat jullie een live-blog gaan brengen. Ik zal regelmatig komen buurten hier. Sterkte, ook voor Amber en liefs,
  Lilian

  1. Klopt, alleen dat woordje “risico” was voor ons wel eventjes slikken geweest. We moeten daar niet aan denken. We hadden ook 2 keren de dierenarts aan de lijn gehad en vertelde ons dat ze veel ervaring mee hebben. En aan de andere kant moet dit helaas wel gebeuren, omdat het een voedster is. We hadden veel gelezen over deze ingreep en over na gedacht en we doen het. Dank je wel voor je steun en vele anderen natuurlijk ook.

   Lieve groetjes van Ferry & Jacqueline en natuurlijk die knappert Amber!

 4. ik ben blij met de reacties van jullie
  en dat de foto’s jullie bevielen
  ja een druppel regen zag ik ook , maar die regen weerhield mij niet om te genieten van al dat moois
  kan een bezoek er aan , aanbevelen hoor
  fijne avond groet

 5. Het voordeel van deze ingreep is dat Amber geen kanker in haar voorplantingsorganen kan krijgen. Bij oude konijnen wil dat nog wel eens gebeuren. Maar een operatie blijft een operatie. Met veel warmte en aandacht komt ze er weer snel bovenop.
  Lieve groet.

 6. Wat leuk om een liveblog op te zetten, ga proberen deze te volgen.
  Als het goed is krijg ik elke keer wel weer een berichtje.
  Ook bij dieren spelen de hormonen op. Hans

 7. Dit wordt een spannende tijd voor jullie.
  Het blijft toch een operatie, maar ga er van uit dat alles gewoon goed komt.
  Leuk dat jullie een liveblog nu bijhouden, ik zal het gaan volgen.
  Knuffels voor jullie en Amber.
  Groetjes Irma

 8. Zo te lezen is Amber in heel goeie handen.
  Jullie zorgen goed voor haar.
  Zo’n warmte kussentje vind ik zo lief!

  Heel veel sterkte en een dikke knuffel voor Amber

 9. Dieren hebben betekent dierenartsen bezoeken & kennen en tja ook weten dat dat veel werk vergt en veel geld kost…
  Ik wens Amber alle sterkte en jullie ook…
  Hier heb ik net afgelopen dinsdag (hopelijk) Vanyars doktersbezoek afgesloten voorlopig… Nog geen 3 jaar maar wel vanaf nu tot aan zijn dood medicatie nodig.

  1. Dat klopt… alles bij elkaar gaat dit toch ons heel wat kosten. Maar voor je lieve dier staan we altijd klaar voor. Het maakt ons helemaal niks uit, wat betreft de kosten hiervan. Liefde voor je dieren gaat voor alles, zolang ze maar in hun goede gezondheid verder kunnen leven.

 10. Goeiemiddag Jacqueline en Ferry,
  Of ik het onthoud om regelmatig te kijken weet ik niet maar ik ga mijn best doen. Vanochtend begaf een harde schijf het bij me dus nu nog puin aan het ruimen.
  Ik hoop dat alles goed blijft gaan met jullie lieverd.
  Fijne zondag gewenst.

 11. Hallo, dit zie ik nu pas.
  Het is heel wat als je huisdier onder het mes moet maar ze is in goede handen. Ik wens haar bij voorbaat snelle beterschap!
  Tegen die tijd kom ik nog even terug.

 12. Amber is en sterk konijn aan al jullie verhalen te lezen en
  wens hierbij dat ze na de operatie ook weer geheel zichzelf mag wezen.
  Ben even op andere locatie maar zo snel ik kan kom ik weer lezen.

 13. Hallo Jacqueline en Ferry,
  Dat wordt spannend daar bij jullie.
  en best ingrijpend zo’n operatie voor zo een beestje.
  En leuk dat lifeblogje, zal zeker komen kijken.
  Vind dat pakje heel schattig om te zien ☺
  Wens jullie veel sterkte met alles en ook Amber natuurlijk
  Liefs Marianne

 14. Ik vind dit live-blog wel leuk, het geeft een overzichtelijk beeld van was er is gebeurd.
  Het pakje dat mij een beetje aan een baby denken, maar eigenlijk is deze lieverd dat toch ook wel. Veel succes en van harte beterschap en sterkte bij wat nog komen moet.

  Ik was er even niet door persoonlijke en moeilijke omstandigheden. Maar alvast veel liefs.

 15. Het is niet niks allemaal. maar jullie zorgen heel goed voor Amber. Het komt vast wel goed met die operatie en de nasleep daarop.

 16. Alvast heel veel sterkte donderdag. Best wel heel spannend allemaal. Ik hoop voor Amber dat alles goed en voorspoedig verloopt.
  Lieve groetjes lia.

 17. Een verrassende manier om ons op de hoogte te houden over het verloop van hetgeen er met jullie lief konijngaat gebeuren. Mooi gedaan.Ik kom het zeker volgen.Ondertussen wens ik jullie veel sterkte toe in deze dagen.

 18. Het zal donderdag vast moeilijk voor jullie zijn, maar heb vertrouwen in jullie dierenarts die zal de operatie zeker heel zorgvuldig uitvoeren. Maar ik kan me voorstellen dat het een spannende dag gaat worden.

 19. ik dacht dat onderaan er nieuwe berichten bij zouden komen, maar de bovenste berichten zijn de nieuwste, dus ben nu helemaal weer bij smile met lezen van di 24 uur blog

 20. Hallo Jacqueline en Ferry,
  Nog een dagje voor de operatie.
  Spannend he, maar alles zal wel goed gaan, ze komt in goede handen.
  Kom jullie alvast sterkte wensen, en een steunknuffel voor j ullie
  Liefs Marianne

 21. Lieve F&J. Zo dit is weeral gebeurd. Is altijd een spannende tijd,maar gelukkig verloop alles zoals het moet.Amber is terug thuis in haar vertrouwde omgeving en wordt omringd met de beste zorgen.Hopelijk geneest de wonde nu goed,en binnen enkele dagen zult je wel aan haar reacties zien dat alles goed komt en is.Leuk dat jullie ons op de hoogte houden.Veel lieve groetjes x

 22. gelukkig dat ze alweer wat eet. Al is het onder dwang. Het is belangrijk dat haar maag en darmen blijven werken. Heel fijn dat ze weer bij jullie is. Verwen haar maar lekker. Dikke knuffel voor Amber.
  lieve groetjes
  lia.

 23. Goedenavond Jacqueline en Ferry,
  Dat is een ingrijpende operatie voor Amber en jullie ook.
  Komt heel wat bij kijken allemaal he.
  Maar gaat allemaal goed komen, ook het eten.
  Ga jezelf maar na als je niet lekker bent
  Dan heb je minder trek in eten he.
  Ik wens Amber en jullie sterkte en voorspoedig herstel.
  Zij heeft in elk geval goede verzorgers met jullie.
  Wens jullie toch een fijn weekend, liefs Marianne

 24. Het lijkt allemaal goed te verlopen zo te lezen. Ja het is natuurlijk een vraagteken als ze uit de dierenkliniek kwam. Maar blijkbaar gaat het in de goede richting. Een hele opluchting voor jullie ! heart

 25. Heb weer even bij gelezen smile wat een werk hebben jullie hier aan en wat een spannende tijd
  gelukkig lees ik dat het wel weer beter gaat, hopelijk hersteld Amber snel van deze operatie
  Fijne zondag, Groetjes, Bram

 26. Hallo Jacqueline en Ferry
  Amber ziet goed uit hoor op de foto’s.
  En met jullie zorg knapt ze wel op.
  Ik kom jullie een fijne start v/d nieuwe week wensen.
  Maak er toch wat leuks van ondanks weer en zorgen om Amber.
  Jacqueline beterschap met je nek he .
  Zorg ook goed voor jezelf.
  Liefs Marianne

 27. Wat uniek joh dat jullie hiervoor een live blog bijhouden! Fijn te lezen dat het nu goed gaat met Amber en dat jullie kunnen gaan afbouwen met haar medicatie.

 28. Fijn om te lezen dat het weer goed vooruit gaat met Amber.
  Het weer is niet echt omver naar huis te schrijven op het ogenblik smile
  Water komt met bakken uit de lucht en alles is al zo nat, en ook nog veel wind.

  Groetjes, Bram

 29. Hallo Jacqueline en Ferry,
  Hopelijk gaat het goed met Amber.
  Hier was het weer een erg natte dag , niks dan regen.
  Wanneer houd dat eens op he.
  Ik wens jullie nog een fijne avond en voor morgen een leuke midweek
  Liefs Marianne

  1. Hallo Marianne,

   Het gaat gelukkig nog steeds goed met Amber. De handdoeken liggen nog steeds erin. Dit blijft nog wel even liggen ook. Ze eet en drinkt weer prima. Op dit moment heeft ze hongeraanval. Ze blijft maar hooi naar binnen werken. Keutelen gaat ook goed. Ze heeft ook geen ketting keutels meer, dankzij door Prozyme. Wat een weer hé! Eindelijk is lente is zicht! Want het gaat weer volop schijnen… en dat mag ook wel weer.

   Liefs van Jacqueline & Ferry.

 30. Ik denk dat het ergste nu wel voorbij is en dat je Amber de tijd moet laten om helemaal weer zichzelf te zijn. Een hele geruststelling voor jullie want jullie waren ook gestresst hé give_rose heart

 31. gaat goed met Amber lees ik

  ik ben blij dat je m’n foto’s mooi vind
  inderdaad het was er lekker rustig
  ik was wat rillerig , maar werd gelukkig niet echt ziek
  geniet de dag
  groetjes

 32. Goeiemorgen Jacqueline en Ferry,
  Het gaat al een stuk beter lees ik gelukkig. Ik moest er aan denken toen ik jullie naam een paar keer op andere blogs voorbij zag komen. Mijn feedreader laat geen update aan een bestaande post zien en ik vergeet uit me zelf dingen, dus excuus dat ik zo weinig langs kwam op dit live blog. Het is geen desinteresse.
  Fijne dag nog, en een knuffel voor Amber.

 33. Altijd fijn als het herstel vlotjes verloopt.
  Op de een of andere manier ben ik dit blog vergeten…
  Maar nu bijgelezen en met die wond komt het vast ook wel goed.
  Groetjes

 34. Wat grappig dat jullie een lieveblog waren gestart smile
  Helaas ging het niet zo goed dus met Amber maar in de gauwigheid van lezen las ik toch dat alles goed gekomen is gelukkig.

  Groetjes, Helma

 35. Ha luitjes,

  gelukkig is Amber helemaal genezen.
  Wat fijn om te lezen. Ik weet hoe gek jullie op haar zijn.
  En wij inmiddels ook.
  Ik heb erg meegeleefd…
  Jullie zijn haar beste mensen! ❤️❤️

  Heel veel liefs van Marlou

 36. Wat goed dat ze weer helemaal opknapt en wat een liefdevolle verzorging heeft ze gekregen. Ik hoop ook dat Jacquelines nek weer beter voelt. groetjes, Hanneke

  1. Gelukkig gaat het alweer wat stukken beter met de nek van Jacqueline. Echter is het nog niet helemaal over. Maar komt goed. Wat lief dat je dit vroeg. Amber is helemaal weer toppie!
   Groetjes, Jacqueline & Ferry.

   1. Hoi J & F,

    Wauw. Wat heb ik veel gemist. Heb zoveel mogelijk alles bekeken en deels gelezen. Het was een spannende tijd voor jullie en het lieve konijn Amber. Gelukkig gaat het nu wel goed met haar. Ik vind haar prachtig en heb genoten van alle foto’s. Ook van de tulpen. Ik vind dat jullie geslaagd zijn voor het maken van een liveblog.
    Het allerbeste en goed weekend.
    Groetjes van Jenny.

Comments are closed.