Zomer 2024

Eindelijk is het zomer 2024 van start gegaan. Maar we blijven gewoon lekker thuis! We kunnen toch niet anders dan dit doen. Komende week belooft echt zomers weer te gaan worden in Nederland. Het wordt rond de 28 graden en donderdag en vrijdag wordt het wat minder, maar wel zeer aan genaamd. Daarna wordt het standvastig zomer weer verwacht met 22 graden. Ook prima weertje.

We hebben met de buren gesproken over de lift toestanden hier bij ons. Ze hadden ook lopen zitten klagen bij de huisbaas, zoals wij dus ook. Maar als het goed is komende ze van de week dit helemaal afronden, zodat wij de nieuwe lift kunnen gebruiken. Want dit moet echt niet langer gaan duren, want dit gaat ten kosten van ons gezondheid!

In onze straat hangen hier en daar enkele verkeersborden met mededelingen. We natuurlijk heel nieuwsgierig wat er precies allemaal op staat. We hadden al onze vermoedens hierover. Want achter ons ligt een woonwagen locatie. Eerder is één van de woonwagen hier vertrokken en dan zou er op 1 juli weer zover komen. Die verkeersborden geeft dus aan dat er op die dag geen auto geparkeerd mogen staan. Vandaar dus en straks kan strakst grote woonwagen hier weer langs komen, zodat deze op vaste woonwagen locatie geplaatst kan worden. Dit is een hele kostbare operatie overigens.

Verder was het hier afgelopen week rustig geweest bij ons. Met konijn Amber gaat het prima. Ze vreet echt heel veel. Ze krijgt altijd van ons de hele dag door af en toe wat lekkers. Vers platte peterselie uit Jacqueline haar handen. Dit vind ze altijd leuk om te doen. Ze ziet dit altijd als een soort spelletje samen met ons.

We gaan weer terug naar IJmuiden. Want we zijn hiermee nog niet klaar mee.

Deze Zilvermeeuw vloog weer weg en kwam weer terug. En belandde steeds opnieuw op het dag van verschillende auto’s die hier geparkeerd stonden.

Hier overheerlijke kibbeling.

Ze werd benoemd tot M.S. Prinses van Noorwegen en in mei 2007 werd ze overgeplaatst naar de route van Newcastle naar IJmuiden. Ze vaart een dienstregeling in tandem met King Seaways en exploiteert een dagelijkse veerdienst tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Hierachter (foto boven) ligt één van de oudste sluizen van IJmuiden/Noordzee kanaal.

Deze Pilots boten kom je overal veel tegen in Nederland, dus ook in Rotterdams Haven.

Tot slot willen we graag iedereen alvast een mooi zonnige week wensen. Probeer ook hiervan te genieten en deze keer bijna geen neerslag. Vanaf donderdag vallen enkele onweersbuien in Nederland.