Pinksteren

Veel mensen hebben wellicht een lange Pinksterweekend genomen en gelijk hebben ze. Het wordt redelijk droog weer verwacht en het blijft komende week ieder geval kwakkelen. En dat laatste gaat eind juni veranderen… het wordt dan puur zomer voor een langere periode, volgens lange weer vooruitzichten. De temperaturen zullen rond de 25 graden komen te liggen en met uitschieters. En dit gaat ongeveer eerste helft maand augustus duren. Maar zover is het nog lang niet.

Aanstaande dinsdag gaat men hier de lift eindelijk vervangen. Maar we kregen vorig week en eigenlijk op de laatste moment een mail van onze huisbaas en die vertelde dat ze van de noodlift afzien en dat er trappenlift gaat komen. Nou lekker dan! We waren behoorlijk hiervan geschrokken en gelijk aan de bel getrokken om te vragen waarom ze dit allemaal zo geregeld hebt en waarom op de laatste moment. Maar we zijn natuurlijk niet op ons achterhoofd gevallen en Ferry vroeg een die meneer waar jullie dit gedaan hebben? Ik zei gelijk… is het soms wat goedkoper voor jullie? Ja dus… Maar er komt heel wat bij kijken hoor. Hoe krijgen we onze boodschappen naar boven? En met al die chronische aandoeningen is dit bijna niet te doen voor ons. Vooral de spierziekte bij Ferry kan dit allemaal tegenwerken voor komende 2 maanden! Ferry zei tegen die meneer dat jullie dit heel slecht hebben geregeld. Hier aan de over kant (dezelfde pand dus) kreeg eerder wel zo’n noodlift en waarom wij dus niet? Jullie zijn slecht voor ons, zei Ferry tegen die meneer aan de lijn. We hebben hier lopen zitten denken… met de trappenlift kunnen we echt niks mee. Dus moeten we straks met een dikke touw vanaf de balkon (met beugel) de boodschappentassen naar boven hijsen. En dit iedere keer misschien 3 keren. De trappenliften zijn overigens onveilig voor ons gedoe. Die meneer aan de lijn stelde ook voor een extra hulp voor ons om die boodschappen naar boven te krijgen voor ons. Ferry zei, zie je… jullie denken helemaal niet goed bij na! Hoe kunnen we in godsnaam op tijd die boodschappen naar boven krijgen en daarbij wordt onze boodschappen altijd gebracht door PIEP Jumbo. Dit is altijd een moment opname van de dag en dit is nooit goed te regelen. Zie je… zoveel maken jullie fouten! Maar goed… we moeten proberen ons kalmte te bewaren.

Het ziekenhuis bezoeken van afgelopen week is een beetje goed gegaan. Wel krijgt Ferry 2 medicijnen erbij en deze zijn natuurlijk al in huis. Voor de Hypofyse prolactine (hersentumor) gaan we weer 1 pilletje proberen te doen en over 3 maanden opnieuw bloedonderzoek en kijken of de prolactine waarde laag blijft. En de rest blijft allemaal hetzelfde wat betreft de medicaties betreft. Bij elkaar heeft Ferry wel 9 medicijnen.

Kort geleden gingen we naar de tuincentrum Oosteinde in Haarlem en deze tuincentrum heeft ook een kleine kamp met dieren en men kan daar ook bij mooi weer buiten even eten.

Er is zelfs een speelplekje voor de kinderen.

En daar achter (foto hieronder) staat een stal met verschillende dieren.

Met daarbij met verschillende geiten/bokken.

Er is ook een prachtige pauw te zien en deze stond op een tak en dit is bijzonder voor een pauw.

Er lag ook een luie varken op de grond. Het is ieder geval lekker schoon.

Er ligt hier ook een grote vijver.

En dit allemaal bij een tuincentrum Oosteinde en wie had dit nou verwacht? Tot slot willen we iedereen een mooi Pinksterweekend met mooi weer natuurlijk! Laten we daar maar vanuit gaan…