Kwakkel zomer

Hallo allemaal en daar zijn we weer! We hadden dit al eens eerder gezegd dat het dit jaar een kwakkel zomer zou gaan worden en dit begint echt op te lijken. En dit vinden wij helemaal niet erg natuurlijk. Hitte en droogte hoort hier in Nederland niet thuis. Alleen aan komende de maand augustus (duurt nog eventjes) zal wel eens zomer kunnen worden met temperaturen rond de 25 graden en plaatselijk kan dit zelfs wat hoger zijn.

We hebben ook een update over de lift die hier bij ons vervangen gaat worden. Verschillende firma’s heeft hier mee te maken. De lift werd helemaal top tot teen ontmanteld. Er bleef niks meer achter. Zelfs de frame van de lift in de hal werd verwijderd. Deze had toen de donkere kleur blauw. Nu zijn we enkele weken verder en men zijn de nieuwe lift aan het installeren. Deze monteurs komen overigens uit Polen. Echt harde werkers, die 6 dagen in de week hun werk doen. Het schiet al aardig op, maar men zijn nog niet klaar hiermee. Dit gaat echt nog enkele weken duren. Helaas voor ons.

Ferry had in het begin geprobeerd twee boodschappen omhoog te hijsen en dit werd echt helemaal niks. Wel met moeite omhoog gekregen naar de vierde etage. Maar we gaan dit voortaan de stoellift (in de trappen hal) gebruiken. Alle boodschappen in één keer naar omhoog en dit bij iedere etage. We hebben helaas geen noodlift, iets wat toen veel eerder werd afgesproken en deze alsnog op de laatste moment werd afgewezen.

Vorige blog aflevering waren we naar de tuin centrum geweest om enkele plantjes en pot aarde te kopen en bij thuis komst hadden we dit gelijk erin gezet. Nu zijn we enkele weken verder en ze doen het uitstekend bij deze temperaturen. Ze zitten o.a. in een nieuwe verrijdbaar bloemen bakken. Per stuk heeft deze 3 bloembakken. Dit is heel handig en zo kunnen we soms bij veel neerslag deze even op een droge plek verplaatsen. Want ze mogen niet verzuipen met al dat regen. Maar het gaat dus uitstekend.

[totaal 4 staande bakken]

Na een lange tijd (aantal jaren) had Ferry z’n digitaal reflex camera uit de kast gehaald en enkele foto’s genomen. Was weer even wennen voor hem geweest. Maar ook Jacqueline had toen ook enkele foto’s genomen.

[nieuwe plant en pot voor de tuintafel]

Op de 20ste van deze maand (dus deze keer niet op 21ste) beleven we weer de langste dag van het jaar, wat betreft het daglicht aan gaat dan. En daarna worden de dagen weer steeds korter. Dit gaat allemaal wel heel erg snel hoor. Maar goed, dit kunnen we nu eenmaal niet tegen houden. Dit zou ook niet zo best zijn voor de planeet Aarde.

We wensen jullie allemaal een mooie week en vandaag schijnt hier lekker de zon volop, maar is wel erg aan de frisse kant. En 13 graden op dit moment 9:40 uur dus, is eigenlijk niks.

We hadden overigens afgelopen weken wat rustig aan gedaan, want Jacqueline ging door haar rug heen. En dit samen met haar slechte knie ging het niet allemaal lekker meer. Het gaat nu wat beter met Jacqueline, maar is nog niet helemaal over. Dit kwam er ook bij en dit hebben we ook aan de situatie met de lift te danken.

UPDATE LIFT 13-06-2024

Blijkbaar hadden we te veel gezegd, maar het schiet nu helemaal niet meer op. Vanaf maandag hebben ze niks gedaan en gisteren kwamen die Polen hier even langs om een soort motorlift te wisselen. Er staat hier bij ons een blauwe mini container. Blijkbaar zijn ze ook ergens anders bezig en dit is nou net niet te bedoeling van deze operatie! We zijn bang dat er vertraging zal ontstaan. Ze zijn hier nog lang niet klaar. Volgende week hebben ze nog 3 weken de tijd hiervoor en echt niet langer meer. Of anders gaan we weer klagen. Vandaag ook helemaal verder niks gebeurd. En dit is echt vreselijk voor ons. We houden hierdoor de boel wel in de gaten. Want ons vertrouwen is hierdoor weer weg gevallen.