De Noordzee op

We zitten weer op de helft van de week en jawel, het is weer woensdag. Het is vooral rustig weer en belooft de komende periode alsmaar beter te gaan worden en het wordt zelfs wat warmer. Dit is mooi mee genomen. Gisteren waren men druk bezig geweest met de lift en wel door verschillende firma’s en zomaar uit het niets gaat het weer allemaal veel sneller dan gedacht. Nu zit ook de nieuwe omhulsel (aan de buitenkant) en de drempel. Volgens ons hoeft nu alleen maar de display en de knop aangekoppeld te worden. En natuurlijk moet er getest worden en vervolgens moet het ook goed gekeurd worden door een inspectie. Daarom hopen we nu ook op dat het sneller klaar komt met de nieuwe lift zodat we deze straks normaal weer kunnen gebruiken.

Ons nieuwe TV is ook binnen gekomen en gelukkig ging dit allemaal goed. Ferry kon helaas daar niet mee helpen en dit gaf ik ook gelijk aan bij de firma. En dit hadden keurig voor me geregeld als trouwe klant. Ze kwamen zelfs met twee auto bussen. Het staat nu op z’n vertrouwde plek en het gaat allemaal prima. Alleen moest er natuurlijk hier en daar wat ingesteld worden voor ons gebruik.

Hieronder gaan we weer verder met ons foto verslag, toen we bij IJmuiden Kop van de Haven restaurant gingen eten. We waren toen wel vroeg bij en de zaak ging dan ook net open en dit wisten wij vooraf al dat dit zou gaan gebeuren. De meeste zeilboten gingen toen de Noordzee op. En wellicht ging dit ook allemaal via de sluizen aldaar.

Het werd toen aardig druk en de meeste zeilers gingen toen de Noordzee op.

Op deze locatie werd toen ook gevist. Hierboven zie je een deel van een zeehengel.

Vanaf deze uitkijkpost toren wordt alles nauwkeurig in de gaten gehouden.

Ook lazen we elders dan men vervroegd op vakantie waren geweest. En dit is alleen maar top natuurlijk. We merken wel dat men sneller op vakantie zin geweest. Hoe dit komt, weten wij natuurlijk niet. Wij gaan ook dit jaar niet op vakantie, zoals voorgaande jaren het geval was geweest. Dit is helaas niet mogelijk i.v.m. chronische ziektes van Ferry. Maar we missen dit heel erg en dit kan echt niet anders. Gelukkig zitten wij hier ook prima. Vandaar dat onze balkons gezellig hebben ingedeeld.