Beetje zomers

Het is beetje zomers in Nederland. Zondag wordt het helemaal een beetje zomers weer en daarna wordt het weer wat minder. Maar we mogen zeker niet klagen. Elders in de wereld valt geregeld in overvloed regen en hierdoor zelfs overstromingen van krijgen. Gisteravond hadden we naar de Eurovisiesongfestival 2024 gekeken en Europapa van Joost Klein mag door naar de finale a.s. zaterdag. En we snappen natuurlijk dat jullie er niet naar kijken. En dit ging dus niet door!

Ons balkon is helemaal zomer proof ingedeeld. Zo hebben we nieuwe plantenbakken met nieuwe planten voorzien. Dit laten we jullie nog zien. Gisteren moesten we even onze ogen flink open gooien toen wij een polizei (politie auto) uit Duitsland hier in de straat zagen rijden. Wat moest deze hier nou helemaal zoeken? Vreemd…

Wilde Judaspenning (Lunaria rediviva plant)

Hier en daar zag Jacqueline heel wat kleine kabouters en beelden staan in de tuinen van onze buren.

Ceanothus Arboreus Trewithen Blue plant
Een Azalea plant (rododendron)
Wilde hyacint plant (boshyacint)
Syringa vulgaris struik
de Zilvermeeuw

De zilvermeeuw is een algemene vogel van de kust en het binnenland. De jonge zilvermeeuw is overwegend bruin en krijgt stap voor stap het verenkleed van de volwassene. De zilvermeeuw eet vrijwel alles, ook brood en patat. Hij broedt in kolonies in duingebieden. Omdat vossen de nesten daar vaak leegroven, neemt de zilvermeeuw steeds vaker zijn toevlucht tot daken in steden.

de Kleine maagdenpalm struik

En hier zijn de vlinders in het algemeen heel erg dol op!

Skimmia Japonica struik
Blauwe regen
diverse Tulpen

We zien de planten, bomen en bloemen steeds sneller groeien. We zitten al bijna op de helft van de maand Mei en voor dat je het weet, wordt het zomer! Vandaag is het ook mooie zonnig en vooral rustig weer. Het kan ook niet anders, want de hoge druk gebied ligt hier pal boven ons.